Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday May 20, 2018
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-28-2003, 06:03 PM   #1
romoranger
Scooby Specialist
 
Member#: 14701
Join Date: Jan 2002
Location: scottsdale, az
Vehicle:
94 camaro
big cam/heads/slicks

Default running too rich

it seems to me that my car has been running waaaay to rich. my egt's are not coming anywhere close to 1400, and the one time i tried getting them up by driving at 5k rpm for about a minute i hit the 1340 mark. just wanting to be sure that this is ok, or if my car is running super rich.
and would it be possible that a reset ecu would help, as i have installed a downpipe and unpipe and not reset it yet
* Registered users of the site do not see these ads.
romoranger is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 02-28-2003, 06:15 PM   #2
codean
Scooby Specialist
 
Member#: 10186
Join Date: Sep 2001
Chapter/Region: MWSOC
Location: some kind of bmw tech...
Default

Where did you install the egt probe?
codean is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2003, 06:16 PM   #3
romoranger
Scooby Specialist
 
Member#: 14701
Join Date: Jan 2002
Location: scottsdale, az
Vehicle:
94 camaro
big cam/heads/slicks

Default

about an 1.5" after cylinder 4

edit: ok, maybe 2"
romoranger is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2003, 10:16 PM   #4
tdxflex
Scooby Specialist
 
Member#: 13634
Join Date: Dec 2001
Chapter/Region: NESIC
Location: Boston
Vehicle:
2002 WRX
WRB

Default

1340F or 726C, seems a bit on the low side, not that it's bad or anything. i've got my probe the same distance from the heads as you. the closest setup to you that i've had is an uppipe and bosal downpipe and stock ecu, and i would hit about 790C max , 1454F (4th gear WOT uphill). when i was running a unichip with it i could get up to 840C which is a bit higher than i would have liked. all you have is the vishnu uppipe and helix downpipe, right? you could reset the ECU and do some runs to get the ECU to adapt to a different driving habit/pattern, that would probably make a difference.
tdxflex is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2003, 11:38 PM   #5
romoranger
Scooby Specialist
 
Member#: 14701
Join Date: Jan 2002
Location: scottsdale, az
Vehicle:
94 camaro
big cam/heads/slicks

Default

i will reset the ecu tomrrow morning and see how that goes. i hope it kind of fixes it because i know how super rich i am considering the color of the tail pipe after driving catless for only 3 days
romoranger is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2003, 12:05 PM   #6
rex n effect
Scooby Specialist
 
Member#: 15289
Join Date: Feb 2002
Chapter/Region: South East
Location: The new south
Vehicle:
02 wrx pollen silv
& 07 Hyundai misfire'R'us

Default

I'm guessing it's all black with soot? Mine's like that, too, and I have a turbo XS exhaust with a cat.
rex n effect is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2003, 12:18 PM   #7
fragment
Scooby Specialist
 
Member#: 8050
Join Date: Jul 2001
Chapter/Region: W. Canada
Location: Bugeye EJ207 - T3T04S - RIP
Vehicle:
2004 FXTi - Stage 2
Goooooooolld

Default

I just finished a round trip to California, and I noticed a difference in my egt's with the change of gas formulations. With the wintergas at home, I was seeing about 1300 as the temp at 70mph in 5th. But with the summer formulations in the south, I was getting a tad over 1400. Food for thought.
fragment is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2003, 01:35 PM   #8
romoranger
Scooby Specialist
 
Member#: 14701
Join Date: Jan 2002
Location: scottsdale, az
Vehicle:
94 camaro
big cam/heads/slicks

Default

i reset this morning, i will see what the egt's are at when i take it out for a drive later
romoranger is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Running too rich, what to do (UTEC) EJ205rulezall Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 15 04-24-2004 03:00 PM
running too rich AndreWRX Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 4 05-07-2003 02:06 PM
running too rich! Haase14 Mid West Subaru Owners Club Forum -- MWSOC 3 04-22-2003 01:37 PM
Running too rich...will intake help? KillerRex Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 4 12-10-2002 06:57 AM
Can running too rich for too long throw a CEL? Bighurt1 Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 7 03-26-2002 04:57 PM

All times are GMT -4. The time now is 09:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2018 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2017, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.