Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday May 13, 2021
Home Forums Images WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.







* As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases. 
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-09-2017, 12:56 AM   #1
Shanesajda
Scooby Newbie
 
Member#: 460045
Join Date: Dec 2016
Default Can boost leak cause cylinder misfire?

I've been getting a code for a cylinder 2 misfire, wondering if boost leak could be a factor. I have thought the car has been sluggish. Now it's sputtering at around 3500rpm/16psi (hence the misfire)
It's an 05 saab 92x, with Blouch 16g turbo upgrade, STI TMIC, 1000cc injectors, fuel pump, exhaust etc. Its a factory auto transmission as well.

The car isn't as fast as I thought itd be. I know turbo lag is real, it just seems more than that to me

Any way to check for boost leak?
Shanesajda is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2017, 12:59 AM   #2
Shanesajda
Scooby Newbie
 
Member#: 460045
Join Date: Dec 2016
Default

Just thought I'd mentioned it's obviously shop tuned as well. And I have a boost control solenoid installed
Shanesajda is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2017, 08:15 AM   #3
Samurai Jack
Scooby Guru
 
Member#: 21145
Join Date: Jul 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: Not in my own time
Vehicle:
2002 Enemy of Aku

Default

Step #1 - Go back to your tuner
Step #2 - See Step #1

What? No CEL code?
So many things could cause a misfire.
Samurai Jack is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2017, 02:47 PM   #4
subaru_gc8
Scooby Specialist
 
Member#: 29292
Join Date: Nov 2002
Chapter/Region: SCIC
Location: Orange County CA
Vehicle:
2004 WRX wagon
silver

Default

i had a problem like that, the car would stop reving if I went into boost. no cel light or anything.. anways it ended up being the coils 2 of the 4 went bad but it took like a long time to figure it out
subaru_gc8 is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2017, 05:40 PM   #5
Shanesajda
Scooby Newbie
 
Member#: 460045
Join Date: Dec 2016
Default

Yea I'm getting a cel, it comes and goes. I'm gonna check the coils and plugs
Shanesajda is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2017, 01:05 PM   #6
Shanesajda
Scooby Newbie
 
Member#: 460045
Join Date: Dec 2016
Default

My gas mileage dropped quite a bit too. I was at 22 a couple tanks ago, now averaging 17.6. Mostly highway
Shanesajda is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2017, 05:53 PM   #7
Shanesajda
Scooby Newbie
 
Member#: 460045
Join Date: Dec 2016
Default

Just found a huge fuel leak
Shanesajda is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2017, 02:39 PM   #8
Shanesajda
Scooby Newbie
 
Member#: 460045
Join Date: Dec 2016
Default

Pouring out of the injectors on both sides. Bad O Rings??
Shanesajda is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2017, 01:25 PM   #9
foresterstb2001
Scooby Newbie
 
Member#: 477704
Join Date: Nov 2017
Default

I'm having a similar problem with my stb and thinking it might be an air leak... such a pain trying to trouble shoot. Best of luck!
foresterstb2001 is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2021, 09:44 PM   #10
JayTV1027
Scooby Newbie
 
Member#: 503227
Join Date: Jun 2019
Chapter/Region: NWIC
Location: Seattle, Washington
Vehicle:
2009 Impreza WRX
Sterling Silver

Default

Not to bring this back from the dead but what was the solution to your problem?
JayTV1027 is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 03:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2021 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2019, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.