Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday January 19, 2021
Home Forums Images WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.







* As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases. 
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-07-2016, 11:49 PM   #1
vicious_fishes
Scooby Guru
 
Member#: 158864
Join Date: Sep 2007
Location: Aussieland
Vehicle:
2003 SOHC destroker

Default Doing a swap, immobiliser playing havoc, GD model

Ok so we're just in the process of installing the original ej25 back into my car. However, with the stock ecu being... "missing", I simply purchased another ecu/key/ignition barrel/immobiliser to install and things were great. Installed them, car started a zillion times over on saturday, no problems.

Leave it in the shed overnight, come back to it sunday... and it won't start. Nothing changed and all of a sudden there's no pulse/spark. In other words, the ecu isn't getting the immobiliser "go" signal. We've done ecu resets and testing other keys and so forth and it's just completely unexplained.

What we'd like to do is essentially bypass the immobiliser just like running a full replacement ecu. However, we're not sure whether the immobiliser sends an actual signal to the ecu, or if it's just a power/ground flipping of a switch. If it's the latter, it's just a matter of powering/grounding the wires that connect to the ecu and away we go. If it isn't, then I'm going to need to buy ANOTHER ecu/key/immobiliser/ignition barrel.

Anyone in the know?
* Registered users of the site do not see these ads.
vicious_fishes is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 11-29-2020, 12:47 AM   #2
mattrs5312
Scooby Newbie
 
Member#: 507534
Join Date: Oct 2019
Default

Hi, I know this post was along time ago was just wondering how you went with it I'm having the same problems. Cheers
mattrs5312 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 10:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2021 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2019, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.