Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday June 4, 2023
Home Forums Images WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.







* As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases. 
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-25-2023, 08:17 PM   #1
Knoxor
Scooby Newbie
 
Member#: 533294
Join Date: Feb 2023
Default Fine knock learn issue.

Hey everyone,

Okay I'm having some issues with stage 2 map trying to diagnosing an issue I'm having.

My j-pipe was hitting the frame and making a serious rattle. This caused some CRAZY feedback knock and fine knock numbers. After fixing the noise and resetting I'm still getting FKL, so far only at about 6000rpm in 3rd gear. I do occasionally see -1.41 feedback knock but I've heard that's kinda normal.

After doing a bunch of research and trying to understand how these calculations work, I was hopping to see the FKL slowly go away until I saw some FBK. I just did 2 pulls and I don't understand why I have no FKL with higher load and I'm getting -4.22 (I was normally seeing about -3.5) on the next pull.

I'm currently trying to do something to make sure it's not the exhaust, because it may still be touching (It gets close when the engine moves from the torque.)

Either way I am getting the new grimmspeed V2 and a pro tune soon, but don't want to blow 'er up before then LOL.

Here are the pulls:
https://datazap.me/u/zknoxz/yeyeyeye...25&zoom=58-636
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
https://datazap.me/u/zknoxz/yeyeyeye...zoom=1074-1544

Edit: I forgot to mention I reset the ECU after the exhaust fix.

Edit 2: Looking into my intake Oil Control valves I noticed one it acting wack and also causing an occasional rough idle. I'll try replacing that.
* Registered users of the site do not see these ads.

Last edited by Knoxor; 05-29-2023 at 01:20 AM.
Knoxor is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 10:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2023 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2019, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.