Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday July 17, 2018
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-26-2009, 01:15 PM   #1
RuskeR
Scooby Specialist
 
Member#: 5824
Join Date: Apr 2001
Chapter/Region: NWIC
Location: Washington State
Vehicle:
2005 STi Aspen White
1990 240sx "SR20"

Default CEL and blinking cruise. Although no code??

I filled the car up monday night, and while coming home from work on wednesday the CEL light came on along with the blinking cruise. I babied the car home, and started to look into it.

I've read through the threads and obviously without a code it could be anything. I checked the fuel cap, and it seemed ok. So I went down to autozone on saturday ( drove another car the rest of the week ), and had them hook up a scanner.

Problem is no codes came up. I've never used one myself so I don't know how knowledge the guy was. He did mention something about the scanner saying I didn't have the ignition on, so he may have been doing something wrong. He wasn't really allowing me to check it out myself so I left.

I pulled the neg batt terminal for a few seconds to clear the light. (yes, I know it won't clear the code). I'm hoping it's just the fuel cap was not on correctly. I filled the car up, and made sure the cap was ok.

Now it could have been me worried about the car but when I started it up at the gas station I may have turned the key back a second too soon and the car kind of stumbled a few times while starting and had an odd idle, but sounded normal after 5-7 seconds. Scared the **** out of me.

So I babied the car home with nothing else that seemed unusual. The only shop I let work on my car is 90 miles away.

Should I drive it around? I may go see some friends tonight, 120 miles r/t.

mods: dp, exhaust, ap, OTS stg2 map.

I'm very conservative when I drive, and rarely get the car in high boost.
* Registered users of the site do not see these ads.
RuskeR is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CEL and blinking cruise control light calvinkw1 Warranty Issues & SOA Problems 78 02-22-2011 08:01 PM
CEL + Blinking Cruise with no code!?! hoppergrande Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo) 32 01-27-2009 08:47 PM
CEL and blinking cruise - could not get code Brody8877 Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo) 17 12-04-2008 09:35 AM
05 sti and 07 sti CEL and blinking cruise light, P1153 classiccooper Newbies & FAQs 37 09-15-2008 09:14 PM
CEL and blinking cruise light trey2s Service & Maintenance 4 02-02-2004 12:28 PM

All times are GMT -4. The time now is 11:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2018 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2017, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.