Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday December 11, 2018
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-23-2018, 01:43 AM   #1
MichaelStansell
Scooby Newbie
 
Member#: 489489
Join Date: Aug 2018
Location: Tulsa, OK
Vehicle:
2010 Impreza 2.5i

Question Alternating blue/red flashing coolant light

MY 2010 Impreza 2.5i Premium will not crank. The engine temperature "dummy light" on the dash is alternately flashing blue and red. All the lights on the dash illuminate when the key is turned to the ON position. Also, my generic OBD II scanner, which used to connect without issue to the car no longer displays it's initial screen when connected to my OBD II port.

What does the alternating blue/red flashing coolant light on the dash indicate? I emailed SOA and they quoted the owner's manual back to me saying that there "may be an electrical malfunction." Hoping someone has some experience to provide a more concrete idea about what to check.

Yes, I can take it to a dealership for diagnosis if I must, but my experience with the local dealership has been poor in the past.
* Registered users of the site do not see these ads.
MichaelStansell is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 09-24-2018, 01:12 PM   #2
yarrgh
Scooby Specialist
 
Member#: 80465
Join Date: Jan 2005
Chapter/Region: RMIC
Location: Bailey, CO
Vehicle:
2001 2.5RS
Black Diamond Pearl

Default

Well, start inspecting wiring. Meter all fuses, check battery voltage at the battery and at random grounds around the chassis. Look around for evidence of rodents chewing things. Pull up some carpet and look around the ECU for any damage.
yarrgh is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2018, 04:04 AM   #3
CosmoTheCat
Scooby Newbie
 
Member#: 3409
Join Date: Jan 2001
Chapter/Region: NWIC
Location: Oly
Vehicle:
98 My FMIC
Is bigger than yours.

Default

I 2nd looking for chewed wiring under the hood.
CosmoTheCat is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 04:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2018 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2017, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.