Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday December 8, 2019
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.







* As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases. 
* Registered users of the site do not see these ads. 
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 10-29-2019, 02:09 PM   #1
CarmMontana
Scooby Newbie
 
Member#: 507853
Join Date: Oct 2019
Default Suby Experts Needed

So I need some serious help.

I have a 2002 wrx 2.0 tuned stage 2 on cobb accessport. This isnt my first suby but the first turbo'd ive ever had. When i got her it ran well, super quick but had a slight turbo bark at 6500. CEL showed a misfire in Cylinder 3.

So I got new coils and plugs when installing I noticed vacuum lines capped, cracked and even some missing so I went ahead and got a new hose setup. While I had it all taken down I figured id do the tgv delete and clean up the manifold. I also did the fuel solenoid delete as it broke during unistall.

I cleaned everything up and put her back together. On the first start up it sounded pretty good. Ran a bit rough but no odd noises.

When I took it for a test drive it wouldn't spool up over 3500 rpm, then it started to have a really odd tick. Its loud. I have determined its not the injectors but it has the same overall sound. I have done the below to try and determine what it is with literally no change at all

- Swapped coils to other cylinders
- Swapped old coilds for new
- Moved around injectors
- disconnected injectors and coils to try and get a misfire
- Torn down intake to see where the noise is coming from
- Used my stethescope to try and isolate noise, no luck here.
- detuned to stock no change
- Pulled belts to eliminate ac and power steering
- Checked knock sensor
- Checked power to coils...


I am trying to determine if noise will go away and if that correlates to the rpm issues. At a loss here.

Next steps
- Cylinder pressure test and or a leak down?

Sorry for the novel but I am at a loss, see the video below on the noise and what I am dealing with. Thanks!





Last edited by CarmMontana; 10-29-2019 at 02:17 PM.
CarmMontana is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 09:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2019, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.