Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday August 15, 2020
Home Forums Images WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Newbies & FAQs

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.







* As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases. 
* Registered users of the site do not see these ads. 
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 07-31-2020, 06:52 PM   #1
defury
Scooby Newbie
 
Member#: 428480
Join Date: Aug 2015
Chapter/Region: W. Canada
Vehicle:
2003 Jdm Forester
Silver

Default Is this rod knock (Video)


You can hear the noise slightly better near the end (fans kicked in mid recording) the engine was hot as I had just been driving for 30 minutes, this is why I used the throttle to really rev the engine as the cable was to hot to hold.

Since I've taken delivery 11,000km ago the vehicle has had 3 oil changes all with motul xcess 5w40, the car consumes no oil, the timing belt and tensioners/pullys and water pump were all done, AC compressor rebuilt, cam seals checked, valve cover gaskets replaced (began sweating no real leak caught it early) and cams and cam gears/avcs sensors inspected. No boost leaks recently tested, knock sensor recently replaced to diagnose Phantom ecu knock, tech heard no real engine knock with mics hooked up to the block while driving.

Coolant temp in this video is 190f and the oil was checked and was full before recording.

I see no reason this would be rod knock but there's definately a low hollow knock from something. There's also a ticking from the valve train, I need to adjust the lifters so that's not the noise I'm referring to.

Thoughts?

Last edited by defury; 07-31-2020 at 08:54 PM.
defury is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 12:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2020 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2019, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.