Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday May 12, 2021
Home Forums Images WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Reviews > Car Part Reviews

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.







* As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases. 
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-13-2010, 05:02 PM   #1
06rexwagon
Scooby Specialist
Member Sales Rating: (16)
 
Member#: 114730
Join Date: May 2006
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque, NM
Vehicle:
2006 WRX Limited Wag
[email protected]

Default Affordable replacement EGT probe for Defi gauge

My EGT probe failed on my Defi BF gauge recently. I wasn't sure if it was the sensor so I borrowed a new one from a buddy because a new replacement one is around $170. It turned out to be the sensor, but $170 is a lot for a thermocouple.
I decided to look around for one that was compatible. I ended up ordering one from http://www.thesensorconnection.net. It came in and I soldered the wires to the old Defi pins and installed it. The polarity is reversed from the old sensor, and the new sensor worked. The problem was that it was reading around 400* lower than it should. I emailed the company and told them about my problem.
Sometimes you just get really great customer service and it surprises you. He emailed me back with a couple of suggestions and questions. In the end he sent me another sensor that was slightly different (for free). I installed it yesterday and it works perfectly.

If you ever need a new EGT probe for your Defi (or others from what I've been reading), you can get it right here for $49.95:


http://www.thesensorconnection.net/e...ession-fitting
* Registered users of the site do not see these ads.
06rexwagon is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 01-20-2011, 06:53 AM   #2
team23jordan
Scooby Specialist
Member Sales Rating: (13)
 
Member#: 48132
Join Date: Nov 2003
Chapter/Region: NWIC
Location: 425
Vehicle:
2011 STi
SWP

Default

The sensor in your link is the one that reads correctly?
team23jordan is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2011, 11:35 AM   #3
06rexwagon
Scooby Specialist
Member Sales Rating: (16)
 
Member#: 114730
Join Date: May 2006
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque, NM
Vehicle:
2006 WRX Limited Wag
[email protected]

Default

Quote:
Originally Posted by team23jordan View Post
The sensor in your link is the one that reads correctly?
Yes that's the one that works. It's still working perfectly in my car.
06rexwagon is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2011, 11:10 AM   #4
rexworx
Scooby Guru
Member Sales Rating: (66)
 
Member#: 103232
Join Date: Dec 2005
Chapter/Region: Tri-State
Location: GTX3576R 05GD, GTX3076R'd FXT
Vehicle:
GTX 3071R'd 11WRX
PPG,4.44,LSD,E85,6spdx3

Default

Nice find!!!
rexworx is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2011, 01:44 PM   #5
joe r
Scooby Guru
Member Sales Rating: (274)
 
Member#: 53412
Join Date: Jan 2004
Chapter/Region: NWIC
Location: Cashmere, Wa 98815
Vehicle:
2003 Outback
Black and Gold.

Default

Great find!


joe r
joe r is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2011, 06:52 PM   #6
darkinc
Scooby Newbie
Member Sales Rating: (8)
 
Member#: 188559
Join Date: Sep 2008
Chapter/Region: NESIC
Location: Groton, Ct.
Vehicle:
06 STI
Black

Default

thanks man for the great find. was this a wire for wire hook up?
darkinc is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 10:22 AM   #7
06rexwagon
Scooby Specialist
Member Sales Rating: (16)
 
Member#: 114730
Join Date: May 2006
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque, NM
Vehicle:
2006 WRX Limited Wag
[email protected]

Default

Quote:
Originally Posted by darkinc View Post
thanks man for the great find. was this a wire for wire hook up?
The wire colors are reversed (only 2 wires). I'll try to get a picture of my connectors and post it up.
06rexwagon is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2011, 10:38 AM   #8
GoBig
Scooby Newbie
Member Sales Rating: (0)
 
Member#: 132208
Join Date: Nov 2006
Default

I too would like to replace my sensor. Was yours *F or *C?
GoBig is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2011, 11:40 PM   #9
06rexwagon
Scooby Specialist
Member Sales Rating: (16)
 
Member#: 114730
Join Date: May 2006
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque, NM
Vehicle:
2006 WRX Limited Wag
[email protected]

Default

Quote:
Originally Posted by GoBig View Post
I too would like to replace my sensor. Was yours *F or *C?
Mine is *F. It doesn't matter though because they both use the same temp probe.
06rexwagon is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2011, 05:34 PM   #10
dahgoose
Scooby Newbie
Member Sales Rating: (5)
 
Member#: 235020
Join Date: Jan 2010
Location: Chico, Ca
Vehicle:
2007 Subaru
World Rally Blue

Default

Do you have pictures of how this is wired up?
dahgoose is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2011, 10:06 PM   #11
mpsti05
Scooby Specialist
Member Sales Rating: (14)
 
Member#: 86741
Join Date: May 2005
Chapter/Region: MWSOC
Location: Chicago
Vehicle:
05 STi.. Built
twinscroll35r Love/Hate

Default

Cam can you get some pics of this wired, im gonna do this to my sti and my brothers wrx whose gauge just went out
mpsti05 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2011, 03:47 PM   #12
06rexwagon
Scooby Specialist
Member Sales Rating: (16)
 
Member#: 114730
Join Date: May 2006
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque, NM
Vehicle:
2006 WRX Limited Wag
[email protected]

Default

I'll try to get some pictures today. Sorry guys.
06rexwagon is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2011, 10:32 PM   #13
06rexwagon
Scooby Specialist
Member Sales Rating: (16)
 
Member#: 114730
Join Date: May 2006
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque, NM
Vehicle:
2006 WRX Limited Wag
[email protected]

Default

Obligatory pic of the Full Race manifold...



It was hard to get a good picture. Just reverse the original wire colors and it will work. Unpinning and soldering the pins is a pain. If I was going to do it again I'd cut the wires from the old sensor and solder them to the new sensor. Don't forget to reverse the colors.

06rexwagon is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2011, 08:08 AM   #14
mpsti05
Scooby Specialist
Member Sales Rating: (14)
 
Member#: 86741
Join Date: May 2005
Chapter/Region: MWSOC
Location: Chicago
Vehicle:
05 STi.. Built
twinscroll35r Love/Hate

Default

Alright I'll probably just cut them and resolder the wires than, thanks cam
mpsti05 is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2011, 04:29 PM   #15
Cefaln452
Scooby Specialist
Member Sales Rating: (22)
 
Member#: 255736
Join Date: Aug 2010
Chapter/Region: MWSOC
Location: Cincinnati
Vehicle:
2004 STi
JavaBlackPearl

Default

I just bought that sensor, now looking at the back of the gauge there is a 2 pin plug. Which pin is what?
Cefaln452 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 12:17 AM   #16
Nomadgene
Scooby Guru
Member Sales Rating: (23)
 
Member#: 22923
Join Date: Aug 2002
Chapter/Region: International
Location: above 8000 rpm!
Vehicle:
2002 EJ207 V8 1.5xtr
TWIN-SCROLL Black Bugeye

Default

This thread is a life saver a couple years later. Defi's new gauges have the price of the replacement cable over $200 now.

Thanks for the hook up.
Nomadgene is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 09:32 AM   #17
06rexwagon
Scooby Specialist
Member Sales Rating: (16)
 
Member#: 114730
Join Date: May 2006
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque, NM
Vehicle:
2006 WRX Limited Wag
[email protected]

Default

Quote:
Originally Posted by Nomadgene
This thread is a life saver a couple years later. Defi's new gauges have the price of the replacement cable over $200 now.

Thanks for the hook up.
Glad it helped you out. The sensor I bought back when I started this thread is still working perfectly.
06rexwagon is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2012, 02:00 PM   #18
Jrod0187
Scooby Newbie
Member Sales Rating: (7)
 
Member#: 96428
Join Date: Sep 2005
Chapter/Region: Tri-State
Location: Niagara Falls, NY
Vehicle:
06 Evo
Graphite Grey

Default

I'm going to be doing the same fix... just ordered the EGT sensor. If this works out for me do you mind if I re-post on Evolutionm.net? I'm sure these guys would appreciate it.

-Jarrod
Jrod0187 is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2012, 02:17 PM   #19
06rexwagon
Scooby Specialist
Member Sales Rating: (16)
 
Member#: 114730
Join Date: May 2006
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque, NM
Vehicle:
2006 WRX Limited Wag
[email protected]

Default

Post away!
06rexwagon is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 09:07 PM   #20
jpwrxtr06
Scooby Newbie
Member Sales Rating: (5)
 
Member#: 187052
Join Date: Aug 2008
Chapter/Region: MWSOC
Location: Berwyn, Plainfield
Vehicle:
2006 Wrxtr 6-spd
DOM3backoff i'mascientist

Default

Just did this to my car and the sensors not working... Soldered the old wires reversed to the new ones and it's not working.
jpwrxtr06 is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 09:27 PM   #21
06rexwagon
Scooby Specialist
Member Sales Rating: (16)
 
Member#: 114730
Join Date: May 2006
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque, NM
Vehicle:
2006 WRX Limited Wag
[email protected]

Default

Quote:
Originally Posted by jpwrxtr06
Just did this to my car and the sensors not working... Soldered the old wires reversed to the new ones and it's not working.
You probably have a bad gauge then, not a bad sensor.
06rexwagon is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 09:41 PM   #22
jpwrxtr06
Scooby Newbie
Member Sales Rating: (5)
 
Member#: 187052
Join Date: Aug 2008
Chapter/Region: MWSOC
Location: Berwyn, Plainfield
Vehicle:
2006 Wrxtr 6-spd
DOM3backoff i'mascientist

Default

It can't be the guage cause ever since we had a bad rainstorm a few months ago the guage started to not work sometimes and now when we get a bad rain it doesn't work but once it drys up it will start working again so it has to be te sensor. I will check the solder maybe tomorrow to see if I made a bad connection
jpwrxtr06 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2012, 05:31 PM   #23
Ride Operator
Scooby Specialist
Member Sales Rating: (3)
 
Member#: 18710
Join Date: May 2002
Chapter/Region: SCIC
Location: no go, no show
Vehicle:
02 GDA PSM
12 Impreza Sprt Lmtd MBP

Default

06rexwagon are you aware of this probe working with an Omori EGT guage? Thanks.
Ride Operator is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 07:23 PM   #24
06rexwagon
Scooby Specialist
Member Sales Rating: (16)
 
Member#: 114730
Join Date: May 2006
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque, NM
Vehicle:
2006 WRX Limited Wag
[email protected]

Default

Quote:
Originally Posted by Ride Operator
06rexwagon are you aware of this probe working with an Omori EGT guage? Thanks.
Never tried. It's worth a shot because if it doesn't the people at sensor connection will work with you to find one that does.
06rexwagon is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2013, 09:49 AM   #25
mav1c
Hoodbridge!
Moderator
Member Sales Rating: (52)
 
Member#: 560
Join Date: Nov 1999
Chapter/Region: MAIC
Location: Woodbridge, VA
Vehicle:
2006 STi, 16 Outback
Crystal Gray, Silver

Default

Bringing back...

I assume the thread on this sensor is the same as the Defi? You just unscrew the Defi sensor from the bung and screw this one in?
mav1c is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WTB: EGT probe for greddy egt gauge pannell77 Private 'Wanted' Classifieds 1 04-24-2009 09:40 AM
EGT probe for old Defi-D? tazswing Electrical & Lighting 2 03-19-2009 12:06 PM
What EGT fitting for Defi probe illmatic Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 3 03-01-2006 04:27 PM
Teamrip EGT probe and Defi Gauge Lunchbox027 Electrical & Lighting 6 07-24-2005 11:56 PM
Westach EGT Probe with different gauge TurboRex Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 28 06-22-2002 02:24 PM

All times are GMT -4. The time now is 11:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2021 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2019, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.