Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday December 13, 2017
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
Alaskan Impreza Club
Go Back   NASIOC > NASIOC Chapters > Alaskan Impreza Club Forum -- AKIC

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-06-2013, 05:55 PM   #3051
Nomadgene
Scooby Guru
 
Member#: 22923
Join Date: Aug 2002
Chapter/Region: International
Location: above 8000 rpm!
Vehicle:
2002 EJ207 V8 1.5xtr
TWIN-SCROLL Black Bugeye

Default

^^I only had to do it a single time myself. No issues. I wouldn't hesitate a second time provided it was still within specs. I'm not a pro-mechanic though and leave those type decisions to my pro-sponsor-shop.
* Registered users of the site do not see these ads.
Nomadgene is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 12-06-2013, 06:01 PM   #3052
cosseywrx
Scooby Specialist
 
Member#: 276443
Join Date: Mar 2011
Chapter/Region: TXIC
Location: Abilene, TX
Vehicle:
2005 2.1 stroker WRX
OBP

Default

well my current tuner and my engine builder both recommended that it be resurfaced.
cosseywrx is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2013, 05:10 AM   #3053
Racer Dubya
some old guy
Moderator
 
Member#: 112225
Join Date: Apr 2006
Chapter/Region: AKIC
Location: Anchorage
Vehicle:
1985 78 HP of Rage!
Blue

Default

Quote:
Originally Posted by nasiocjunkie View Post
Day2 and got one side sofreshandsoclean

That's a heck of job without dismanteling and hot tanking... nice job.
Racer Dubya is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2013, 06:55 PM   #3054
kingfuzz
Scooby Specialist
 
Member#: 354354
Join Date: Apr 2013
Default

Deleted for wrong thread

Last edited by kingfuzz; 12-07-2013 at 08:42 PM.
kingfuzz is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2013, 07:45 PM   #3055
cosseywrx
Scooby Specialist
 
Member#: 276443
Join Date: Mar 2011
Chapter/Region: TXIC
Location: Abilene, TX
Vehicle:
2005 2.1 stroker WRX
OBP

Default

Well i finally fixed my cold start issue!

Tgv deletes have always given me a problem. I copied over the Jdm ecu warmup tables from a 05 as they do not have tgv valves and it fixed my issue!

Started as if i had tgvs when i first got the car.

Ugh so relieved.
cosseywrx is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2013, 01:46 AM   #3056
Racer Dubya
some old guy
Moderator
 
Member#: 112225
Join Date: Apr 2006
Chapter/Region: AKIC
Location: Anchorage
Vehicle:
1985 78 HP of Rage!
Blue

Default

Did all 4 corners this weekend... I hate working on suspension. (Dirty, frozen bolts, things under pressure)
Racer Dubya is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2013, 02:22 AM   #3057
Truckinwagen
Scooby Newbie
 
Member#: 374973
Join Date: Nov 2013
Default

Installed new rear shocks today(what a bear!)
Replaced my thermostat, which seemed to alleviate some of my warm up issues.
Also replaced my throttle cable and set up the linkage a little different to allow full throttle and return to idle.
Then did some low speed carb tuning(idle speed/low idle mixture)

Seems to be running much better now, have to see how it acts when temps plummet again.

Now the to do list is figure out why my rad fan doesn't work...
Truckinwagen is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2013, 02:25 AM   #3058
Racer Dubya
some old guy
Moderator
 
Member#: 112225
Join Date: Apr 2006
Chapter/Region: AKIC
Location: Anchorage
Vehicle:
1985 78 HP of Rage!
Blue

Default

I think I have an extra fan if you need to test it.
Racer Dubya is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2013, 04:00 AM   #3059
Frmrbob
Scooby Specialist
 
Member#: 290921
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: AKIC
Location: Eagle River, AK
Vehicle:
2010 Impreza WRX prm
WR Blue

Default

Went from OEM clutch to new ACT HD



Frmrbob is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2013, 05:19 AM   #3060
BLURRZ
Scooby Newbie
 
Member#: 291227
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: AKIC
Location: Anchorage
Vehicle:
2002 WRX
PSM

Default

Oh damn that turbo
BLURRZ is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2013, 02:00 PM   #3061
kingfuzz
Scooby Specialist
 
Member#: 354354
Join Date: Apr 2013
Default

Yesterday I changed my oil and put on some LAMIN-X yellow film over my fogs. Not as yellow as I was hoping so ill probably get some bright yellow 9006 bulbs somewhere. Anyone have suggestions?
kingfuzz is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2013, 03:01 PM   #3062
chanomatik
Scooby Guru
 
Member#: 159474
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: Mahwah, New Jersey
Vehicle:
2013 BRZ Ltd 6MT CBS
SNOSLO

Default

Quote:
Originally Posted by cosseywrx View Post
Well i finally fixed my cold start issue!

Tgv deletes have always given me a problem. I copied over the Jdm ecu warmup tables from a 05 as they do not have tgv valves and it fixed my issue!

Started as if i had tgvs when i first got the car.

Ugh so relieved.
How long has that been an issue?

Today I dropped off my car at CCA. Will take pics when I pick up.
chanomatik is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2013, 08:55 PM   #3063
cosseywrx
Scooby Specialist
 
Member#: 276443
Join Date: Mar 2011
Chapter/Region: TXIC
Location: Abilene, TX
Vehicle:
2005 2.1 stroker WRX
OBP

Default

Well since the motor was built. Got worse with speed density. About 1yr

Good now!
cosseywrx is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2013, 12:38 AM   #3064
Akrexak
Scooby Guru
 
Member#: 100607
Join Date: Nov 2005
Chapter/Region: AKIC
Location: Anchorage, AK
Vehicle:
2014 Forester
XT Touring

Default



Lights fixed!!!
Akrexak is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2013, 12:52 AM   #3065
Frmrbob
Scooby Specialist
 
Member#: 290921
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: AKIC
Location: Eagle River, AK
Vehicle:
2010 Impreza WRX prm
WR Blue

Default

Congrats what was up with it just needed a new bulb
Frmrbob is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2013, 12:55 AM   #3066
Akrexak
Scooby Guru
 
Member#: 100607
Join Date: Nov 2005
Chapter/Region: AKIC
Location: Anchorage, AK
Vehicle:
2014 Forester
XT Touring

Default

Yeah, seems good to go now. The outgoing bulb did have some discoloring so I hope its nothing else like the ballasts.
Akrexak is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2013, 01:00 AM   #3067
Frmrbob
Scooby Specialist
 
Member#: 290921
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: AKIC
Location: Eagle River, AK
Vehicle:
2010 Impreza WRX prm
WR Blue

Default

Ya I'm going to end up gouging with the 4300k instead of the 6000k
Frmrbob is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2013, 01:05 AM   #3068
tribalwrx
Scooby Specialist
 
Member#: 32993
Join Date: Feb 2003
Chapter/Region: AKIC
Location: anchorage,alaska
Vehicle:
vf39 Best trap 110
Best ET 12.51 Dale tuned

Default

I've got new capsules(5000k) and some new 90 degree connectors, the new capsules should match the heat range of the RI light bar on the front
tribalwrx is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2013, 01:12 AM   #3069
Frmrbob
Scooby Specialist
 
Member#: 290921
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: AKIC
Location: Eagle River, AK
Vehicle:
2010 Impreza WRX prm
WR Blue

Default

Quote:
Originally Posted by tribalwrx View Post
I've got new capsules(5000k) and some new 90 degree connectors, the new capsules should match the heat range of the RI light bar on the front

Nice looking forward to seeing it
Frmrbob is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2013, 01:17 AM   #3070
Akrexak
Scooby Guru
 
Member#: 100607
Join Date: Nov 2005
Chapter/Region: AKIC
Location: Anchorage, AK
Vehicle:
2014 Forester
XT Touring

Default

I did a little research before I purchased and tried to get the "most useful", which turns out to be the around 4300ish. I got 5000k because I didn't want the hint of yellow that is put out by some 4300k.
Akrexak is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2013, 01:33 AM   #3071
Frmrbob
Scooby Specialist
 
Member#: 290921
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: AKIC
Location: Eagle River, AK
Vehicle:
2010 Impreza WRX prm
WR Blue

Default

Quote:
Originally Posted by Akrexak View Post
I did a little research before I purchased and tried to get the "most useful", which turns out to be the around 4300ish. I got 5000k because I didn't want the hint of yellow that is put out by some 4300k.
Ya I know what ya mean I ended up getting the 4300k for the fogs and they look really good so I thought I'd match the low beams as well high beams not sure what I want to do maybe LED
Frmrbob is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2013, 03:09 AM   #3072
bjcarter2
Scooby Specialist
 
Member#: 227288
Join Date: Oct 2009
Chapter/Region: AKIC
Location: Palmer, AK
Vehicle:
2006 MCS JCW
Pepper White

Default

Had it towed to it's final resting place.

Let the part out begin!
bjcarter2 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2013, 03:35 AM   #3073
Frmrbob
Scooby Specialist
 
Member#: 290921
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: AKIC
Location: Eagle River, AK
Vehicle:
2010 Impreza WRX prm
WR Blue

Default

Quote:
Originally Posted by bjcarter2 View Post
Had it towed to it's final resting place. Let the part out begin!
:-/ not amused at all it will be missed
Frmrbob is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2013, 03:53 AM   #3074
kyletakahero
Scooby Specialist
 
Member#: 185030
Join Date: Jul 2008
Chapter/Region: AKIC
Location: Anchorage, AK
Vehicle:
2008 FXT Sport
Aspen white

Default

Quote:
Originally Posted by bjcarter2 View Post
Had it towed to it's final resting place. Let the part out begin!
Do you know if your rear diff has the vlsd?
kyletakahero is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2013, 10:35 AM   #3075
bjcarter2
Scooby Specialist
 
Member#: 227288
Join Date: Oct 2009
Chapter/Region: AKIC
Location: Palmer, AK
Vehicle:
2006 MCS JCW
Pepper White

Default

Quote:
Originally Posted by kyletakahero View Post
Do you know if your rear diff has the vlsd?
I'm pretty sure they were only in the automatics.
bjcarter2 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 06:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2017 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2017, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.