Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday December 5, 2019
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.







* As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases. 
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-02-2019, 09:03 AM   #1
tylerrusso
Scooby Newbie
 
Member#: 197035
Join Date: Dec 2008
Location: Grand Rapids, Michigan
Vehicle:
04 Sti Wagon
06 sti black

Default Broken cam sensor mount

I have a JDM Ej205 with a broken cam sensor mount. It was a clean break and took it in to have it welded back, well the guy melted it and now it doesnít line up clean and is Not attached.

How important is this if itís off a little? Do I need it at all if Iím running a custom tune?
Any ideas for a fix?
Possibly try to get it welded again by a professional shop?
Attached photos:

https://imgur.com/gallery/qMbbMAb
It should look like this
https://i.imgur.com/9kr1iso.jpg
* Registered users of the site do not see these ads.

Last edited by tylerrusso; 12-02-2019 at 09:16 AM.
tylerrusso is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 12-02-2019, 10:14 AM   #2
MortonCharbo
Scooby Newbie
 
Member#: 487057
Join Date: Jun 2018
Chapter/Region: BAIC
Location: California
Vehicle:
2002 WRX Wagon
PSM

Default

The same thing happened on a jdm I have. I used some jb weld to sort of form a cocoon around the top and sides of it. It's ugly and far from professional, but it works. I don't think it has to be super precisely positioned.

It only failed once when I knocked it with a wrench while working on it. I've also been able to remove and reapply it a couple times when troubleshooting other issues that turned out unrelated.

As for custom tunes, I'm not sure there is a reasonable way to create a map that doesn't use the sensor, although I'm sure it's possible. I never even thought to pursue that solution when dealing with mine, so I couldn't tell you for sure.
MortonCharbo is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2019, 10:58 AM   #3
tylerrusso
Scooby Newbie
 
Member#: 197035
Join Date: Dec 2008
Location: Grand Rapids, Michigan
Vehicle:
04 Sti Wagon
06 sti black

Default

Thanks for the idea. Iíll see what I can do. Any other input is welcome
tylerrusso is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 11:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2019, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.