Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday December 13, 2017
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Built Motor Discussion

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 03-16-2009, 11:19 PM   #1
lcesardo
Scooby Newbie
 
Member#: 158841
Join Date: Sep 2007
Vehicle:
2002 WRX
Silver

Default Coolant not returning to radiator...

Well, If somebody can figure this out, it's be great.
My problem starts when I run high rpms and make full boost, and what happens is that my coolant reservoir fills up all the way till it spills. I've done several flushes and the coolant comes out clean,
with no oil in it, buy I must say that foam appears and some bubbles when hot, but then cleans up and settles.

Then, when the engine cools down, the coolant won't go back, the radiator will have full level of coolant, but the reservoir near the turbo has a low level of coolant, so what I have to do DAILY is pour the coolant
from the white reservoir to the black one. It doesn't overheat, or at least I don't allow it since I do that every time.

The other thing is that, IF i drive it slowly, no problems of this would occur, they only show up when I RUN the car, city drive gives me no issues at all, no air bubbles at idle.

I think it could be a headgasket, however there is no oil in the coolant or viceversa. However, I must say that my engine has DARTON SLEEVES, FORGED PISTONS AND RODS, and my mechanic says it could be a temperature issue, since I still have the stock radiator, with a 1.1 cap on the black reservoir and a 1.3 rad cap on the radiator, its a 2002 wrx.

Any ideas?
lcesardo is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
09 wrx throttle hangs / does not return to idle Erik F Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo) 4 10-22-2009 01:33 PM
steering will not return to center gmanwrx Brakes, Steering & Suspension 4 01-17-2008 09:22 PM
DEFI EGT gauge not returning to zero!?! hella_sti Interior & Exterior Modification 0 05-31-2007 02:15 PM
Steering sticking, not returning to center. bpimm Legacy Forum 18 02-08-2007 04:05 PM
Help. Car will not return to idle... LiquidForce Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 4 09-10-2005 12:49 AM

All times are GMT -4. The time now is 11:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2017 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2017, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.