Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday September 23, 2021
Home Forums Images WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Electrical & Lighting

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.







* As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases. 
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-15-2021, 12:40 PM   #1
UKPR1
NASIOC Supporter
 
Member#: 525602
Join Date: Jul 2021
Default Basic Ignition Fuse Question

So I replaced my turbo, and all the tutorials suggest pulling the ignition fuse to prime the turbo with oil without allowing he car to run. On the inside fuse block on my 2008 Impreza WRX, I can't seem to find the obvious fuse on the diagram marked IG or IGN. So...which one is the correct fuse? I've done my research here and elsewhere, and #11 seems to be referred to the most, but on my fuse panel diagram, it doesn't refer to IGN at all. I don't want to pull the pump relay in the engine bay, as that may allow the car to run for a minute or so, which I don't want to happen.

So - can anyone help me out, please?

Geoff
* Registered users of the site do not see these ads.
UKPR1 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 09-15-2021, 12:58 PM   #2
cdska
Scooby Newbie
 
Member#: 458809
Join Date: Nov 2016
Chapter/Region: NESIC
Location: Boston
Vehicle:
05 blob, 02 bug

Default

Dunno, but if you unplug the cam and crank position sensor and it will absolutely not start
cdska is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2021, 01:01 PM   #3
UKPR1
NASIOC Supporter
 
Member#: 525602
Join Date: Jul 2021
Default

Good Plan B that might end up being Plan A! Thanks!
UKPR1 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2021, 01:47 PM   #4
xtremewlr
Scooby Newbie
 
Member#: 525652
Join Date: Jul 2021
Chapter/Region: SWIC
Location: Tucson, AZ
Vehicle:
2006 STI
WR Blue

Default

Which fuse panel are you looking at? The one in the engine bay or in the cabin?

Some quick google searching is telling me that the 08 doesn't have an ignition fuse and you should pull the fuel pump relay fuse instead.
xtremewlr is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2021, 01:10 PM   #5
UKPR1
NASIOC Supporter
 
Member#: 525602
Join Date: Jul 2021
Default

Looked at both, but the #11 was referring to the inside panel, I believe.

I agree - I can't find reference to the coils being ties to any particular fuse - even though they have to be, right? I thought of pulling the fuel pump relay, but I didn't want it to run even for 30 seconds from burning any residual fuel it had sitting in it's lines.

Geoff
UKPR1 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 10:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2021 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2019, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.