Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday December 15, 2017
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Car Audio, Video & Security

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-04-2010, 11:57 PM   #1
Help I'm Stuck!
Scooby Specialist
 
Member#: 248293
Join Date: Jun 2010
Chapter/Region: Tri-State
Location: NNJ
Vehicle:
2010 2.5i hatch
SSM

Default Noise from speakes 2010 impreza

whenever I plug in the wire for the auxiliary input for my ipod, at a certain volume level, I hear this fuzz like noise from the speakers. the louder the volume, the noise was higher. And ideas as to why this happens?
* Registered users of the site do not see these ads.
Help I'm Stuck! is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 06-05-2010, 03:51 PM   #2
profoak
Scooby Newbie
 
Member#: 212520
Join Date: May 2009
Default

I have the standard package aux in my Impreza. I think it might just be a piece of crap. With mine, you can't hear audio until radio is up to 25. CD's sound much better.

Which audio package do you have?
profoak is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2010, 07:46 PM   #3
TheLegacyGT
Scooby Newbie
 
Member#: 36720
Join Date: May 2003
Location: Thornton, Colorado
Vehicle:
2015 WRX Limited CWP
Crystal White Pearl

Default

I would try turning the volume way up on the iPod so you don't have to turn the stock radio up so high. That may be part of it. You could just have a bad patch cable, too.
TheLegacyGT is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2010, 09:49 PM   #4
DLWRX
Scooby Newbie
 
Member#: 242689
Join Date: Mar 2010
Chapter/Region: Tri-State
Location: PA
Vehicle:
2013 WRX 5-door
SWP

Default

Quote:
Originally Posted by TheLegacyGT View Post
I would try turning the volume way up on the iPod so you don't have to turn the stock radio up so high. That may be part of it. You could just have a bad patch cable, too.
This, and check the EQ on the ipod itself, turn it off if it is on and control the EQ through your radio.
DLWRX is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2010, 12:31 PM   #5
Help I'm Stuck!
Scooby Specialist
 
Member#: 248293
Join Date: Jun 2010
Chapter/Region: Tri-State
Location: NNJ
Vehicle:
2010 2.5i hatch
SSM

Default

Quote:
Originally Posted by profoak View Post
I have the standard package aux in my Impreza. I think it might just be a piece of crap. With mine, you can't hear audio until radio is up to 25. CD's sound much better.

Which audio package do you have?
Same, its standard and I use a kensington charger/ audio wire.
Help I'm Stuck! is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2010, 08:02 PM   #6
DLWRX
Scooby Newbie
 
Member#: 242689
Join Date: Mar 2010
Chapter/Region: Tri-State
Location: PA
Vehicle:
2013 WRX 5-door
SWP

Default

Quote:
Originally Posted by Help I'm Stuck! View Post
Same, its standard and I use a kensington charger/ audio wire.
It could be ground loop noise is what your hearing. dont have the charger and the aux cable plugged in at the same time and you shouldnt hear the noise
DLWRX is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2010, 08:34 PM   #7
Help I'm Stuck!
Scooby Specialist
 
Member#: 248293
Join Date: Jun 2010
Chapter/Region: Tri-State
Location: NNJ
Vehicle:
2010 2.5i hatch
SSM

Default

Quote:
Originally Posted by DLWRX View Post
It could be ground loop noise is what your hearing. dont have the charger and the aux cable plugged in at the same time and you shouldnt hear the noise
The charger doesn't work. Its just this empty fuzz noise. It's only heard when there is no music playing at the louder volume like low 20's
Help I'm Stuck! is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2010, 09:36 PM   #8
silvercookie
Scooby Specialist
 
Member#: 180033
Join Date: May 2008
Chapter/Region: Tri-State
Location: Queens, NY, 11385
Vehicle:
2005 WRX
PSM

Default

dont put whatever you are plugging in past ~85% volume,
for everything i have hooked up to any aux cable, i found ~85% is the max before it distorts or makes a fuzzy sound.
silvercookie is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2010, 09:38 PM   #9
Help I'm Stuck!
Scooby Specialist
 
Member#: 248293
Join Date: Jun 2010
Chapter/Region: Tri-State
Location: NNJ
Vehicle:
2010 2.5i hatch
SSM

Default

Quote:
Originally Posted by silvercookie View Post
dont put whatever you are plugging in past ~85% volume,
for everything i have hooked up to any aux cable, i found ~85% is the max before it distorts or makes a fuzzy sound.
Maybe I should be getting a new adaptor then. That could be the problem
Help I'm Stuck! is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2010, 06:50 AM   #10
SLDWYS
Scooby Specialist
 
Member#: 58877
Join Date: Apr 2004
Chapter/Region: AKIC
Location: RAGE, AK
Vehicle:
BMW 340xi
From JDM to DTM

Default

I have a gigaware charger / aux output for my iPhone. Took all that fuzz away on the stock aux input sound system.
SLDWYS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange Noise from 2010 WRX b154wheel Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo) 7 12-24-2009 11:13 AM
2009 Impreza Sport clunk/poping noise from back of car when first taking off 97seadoospx Service & Maintenance 31 08-23-2009 11:55 PM
Hey guys could I have some input on a strange noise from my '99 Impreza Outback Sport Malasubidude Newbies & FAQs 2 08-20-2008 02:51 AM
Click Noise from Axle 08 Impreza AT MXImpreza Transmission (AT/MT) & Driveline 1 12-20-2007 01:51 PM
Imprezas with buzzing noises from under the hood? generalganja Off-Topic 16 02-12-2007 09:58 AM

All times are GMT -4. The time now is 04:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2017 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2017, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.