Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday July 15, 2020
Home Forums Images WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Newbies & FAQs

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.







* As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases. 
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-29-2020, 09:28 AM   #1
OverLabyss
Scooby Newbie
 
Member#: 516233
Join Date: Jun 2020
Default Possible causes of valve noise!!

Hi! My '05 Impreza RS (automatic transmission, 160k+ miles) has developed what I understand is valve chatter/noise/pinging/rattle, which happens when the car is being accelerated between 40-60 MPH. If I let go of the accelerator, the noise stops. I have not changed gas octane ratings (always 87), and there's no ECU light on when it happens. The car is up to date with regular maintenance. I have not taken it to a mechanic yet.

Any help or opinion on what may be the causes is appreciated!


[size=8pt]ไฮไลท์บอล[/size]
* Registered users of the site do not see these ads.

Last edited by OverLabyss; 06-29-2020 at 09:35 AM.
OverLabyss is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 06-29-2020, 11:11 AM   #2
Jack
Add Lightness
Moderator
 
Member#: 13699
Join Date: Dec 2001
Chapter/Region: NESIC
Location: Hopkinton, MA
Vehicle:
not my president
(From General)

Default

The absolute easiest thing to do is run 93 for a couple tanks to see if that rids the pinging. If it does, you're getting some pre-detonation. If it does nothing, play on.

Injectors in these cars are wicked noisy, but would not tend to change from engine speed or load.
Jack is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2020, 11:22 PM   #3
AliBenn
NASIOC Supporter
 
Member#: 487
Join Date: Nov 1999
Chapter/Region: TXIC
Location: Greatwood/Sgrlnd
Vehicle:
1998 /2005 STunIcorn
Acadia Green RS-T

Default

The fact u have no CE lite puzzles me
Also
Drive train/valve train noises are.....for most.....are consistent
‘They don’t come and go’
The noise will be heard at startup and then get louder as the engine RPM gets higher

How did u come to understand the noise is valves?
AliBenn is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 02:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2020 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2019, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.