Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday July 20, 2018
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated with bolt-on Forced Induction Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-16-2018, 01:17 PM   #1
Boostpanda04
Scooby Newbie
 
Member#: 481832
Join Date: Feb 2018
Location: 51533
Default Bucking on acceleration and boost creep

A little while ago I installed a STi turbo on my stock 04 Impreza wagon with 170,000 miles on it. I was running the boost super low for a while (around 5 psi) then once I turned it up (about 11 psi) it keeps creeping. The bucking comes with boost creep mostly in third gear. Iím pretty sure thatís just because youíre supposed to get the most boost in third but Iím not sure. I do also have a CEL on (P0037 an O2 sensor). I also donít feel like itís making as much power as it should on 11 psi. My stock turbo pulled harder in first and second before it broke (idk what psi it was running because i didnít have a gauge at the time). Is it a tuning issue or maybe just that sensor? Anything would help.
* Registered users of the site do not see these ads.
Boostpanda04 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 02-20-2018, 10:44 AM   #2
adam sti
Scooby Newbie
 
Member#: 457414
Join Date: Oct 2016
Chapter/Region: Tri-State
Vehicle:
2004 STi
WRB

Default

Probably not the issue, but how many miles on the spark plugs?
adam sti is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2018, 10:53 AM   #3
Boostpanda04
Scooby Newbie
 
Member#: 481832
Join Date: Feb 2018
Location: 51533
Default

Actually just replaced them. One of them stripped when I took it out though so I had to re-thread the hole. I donít have a CEL saying misfire
Boostpanda04 is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2018, 03:16 PM   #4
adam sti
Scooby Newbie
 
Member#: 457414
Join Date: Oct 2016
Chapter/Region: Tri-State
Vehicle:
2004 STi
WRB

Default

What are they gapped at?
adam sti is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2018, 03:40 PM   #5
Boostpanda04
Scooby Newbie
 
Member#: 481832
Join Date: Feb 2018
Location: 51533
Default

Quote:
Originally Posted by adam sti View Post
What are they gapped at?


Iím not sure. I asked if I needed to gap them when I bought them and I was told to leave them how they are out of the box. Iíll be at my shop in a few minuets and Iíll see if I can find the box.
Boostpanda04 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2018, 09:06 AM   #6
adam sti
Scooby Newbie
 
Member#: 457414
Join Date: Oct 2016
Chapter/Region: Tri-State
Vehicle:
2004 STi
WRB

Default

Quote:
Originally Posted by Boostpanda04 View Post
Iím not sure. I asked if I needed to gap them when I bought them and I was told to leave them how they are out of the box. Iíll be at my shop in a few minuets and Iíll see if I can find the box.
What replacement spark plugs did you get? One for a turbocharged application or for a NA application?
adam sti is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2018, 09:40 AM   #7
Boostpanda04
Scooby Newbie
 
Member#: 481832
Join Date: Feb 2018
Location: 51533
Default

Quote:
Originally Posted by adam sti View Post
What replacement spark plugs did you get? One for a turbocharged application or for a NA application?


Iím not sure. They just asked my car make and model and it comes stock with a turbo so I assume they gave me turbo. I didnít even know there was a difference though!
Boostpanda04 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 04:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2018 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2017, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.