Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday December 16, 2017
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 03-03-2013, 01:13 PM   #1
mntnresq
Scooby Newbie
 
Member#: 304288
Join Date: Dec 2011
Default Help- '04FXT Eating Turbos

Hey all- Looking for thoughts on this. My 155K '04 FXT is about to be on it's 4th TD04 in less than a year. Seems to be a lubrication issue- keeps eating the center bearings.

Car is stone stock, save for a Samco inlet I swapped with the last turbo, since the stock one broke during the swap. It is not driven hard- it's my GF's ride, and she drives it pretty infrequently.

The original TD04 went at about 145K, and I swapped with a fairly low mile used one. That lasted about 7k, and then ate itself. I wrote it off as being a not perfect used turbo. Bought a quality reman TD04, and swapped it. 3K later, here we go again.

Each time, I checked all the oil lines are clear, and any chunks it threw are cleaned out. The filter screens have all been removed, and I used a quality synthetic oil, and made sure it was never low. Gave it plenty of gentle driving to break in. I've never gotten any low oil pressure indications, and the rest of the motor is still tight, no smoke, no oil consumption, etc.

Any other thoughts on what other oiling issues I might have, or why these keep eating themselves? I'm stumped.

Thanks
mntnresq is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 04:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2017 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2017, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.