Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday May 25, 2024
Home Forums Images WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Subaru Models > Impreza Forum

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.







* As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases. 
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-05-2001, 06:49 PM   #1
v6scoobie
Scooby Specialist
 
Member#: 1563
Join Date: May 2000
Talking what kind of problems have you had and what year

I have RS MY00
windshield washer pump went bad
right washer nozzle not washing
spoiler cracks
scratched driver/passenger glass
O2 sensor
hesitation
broken passenger seat
front end out of alignment when brand new
Just wondering if there is a common thread Oh now I have 30,000 miles
* Registered users of the site do not see these ads.
v6scoobie is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 05-05-2001, 07:51 PM   #2
Cthulhu
Scooby Specialist
 
Member#: 3187
Join Date: Dec 2000
Chapter/Region: TXIC
Location: The Colony (Dallas), TX
Vehicle:
2000 Impreza 2.5RS
Blue Ridge Pearl

Post

MY00, 28K, None...

-Bill
Cthulhu is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2001, 07:56 PM   #3
2k2wrx
Scooby Newbie
 
Member#: 6142
Join Date: Apr 2001
Chapter/Region: VIC
Location: Vancouver, Canada
Vehicle:
94 Subaru Legacy
Sil

Post

2k2 WRX, so far so good...........


-Troy
2k2wrx is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2001, 08:12 PM   #4
Skylab
n00b Moderator
Moderator
 
Member#: 4263
Join Date: Feb 2001
Chapter/Region: SCIC
Location: Encinitas
Cool

Not one damn problem. Well, maybe one. My car tends to attract alot of attention...

Skylab™
Skylab is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2001, 09:51 PM   #5
MagicMT
Scooby Specialist
 
Member#: 4042
Join Date: Feb 2001
Location: CA
Vehicle:
2001 Magic Mobile
Old School Style

Post

01 RS. Shifter rattles a lot. Lots of wind noises from those retarded windows. Some other rattles too. Gears grind (yes, clutch is down to the floor).
MagicMT is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2001, 01:35 AM   #6
sjt
Scooby Specialist
 
Member#: 4135
Join Date: Feb 2001
Chapter/Region: HIIC
Post

<---my baby is almost 10K miles old...I got her with 12 miles on her on 1/26/01...
faulty A/C resistor from the first day, and creaks from the sunroof once in while...and the wind noise from the mirrors but no big deal there...
oh and the one major problem...it didn't come with a turbo!

[This message has been edited by sjt (edited May 06, 2001).]
sjt is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2001, 03:01 AM   #7
NA Impreza
Scooby Newbie
 
Member#: 4267
Join Date: Feb 2001
Location: Vancouver, B.C., Canada
Vehicle:
1999 rs
white

Post

MY99 2.5RS:

major problem: lack of power ie. NO TURBO
secondary problem: MAF blows when i want a "little" more power
last problem: used all my money ie. for mods
NA Impreza is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2001, 04:46 AM   #8
Peaty
Techno Sapien
Moderator
 
Member#: 449
Join Date: Oct 1999
Chapter/Region: MWSOC
Location: Lawrence, KS
Vehicle:
2019 Impreza Sport
Lithium Red

Post

99RS @ 20K miles cam tensioner pulley went bad. They replaced it under warrantee, no other problems.
Peaty is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2001, 07:28 AM   #9
Matt
Allergic to turbos
Moderator
 
Member#: 181
Join Date: Aug 1999
Chapter/Region: MAIC
Location: MAIC & Southeast
Talking

I waited for my 2001. I wanted the issues with the '98 shortblock/overheating fixed, the problems with MAF on the '99 and O2 stuff on the '00.

So far, I've had no problems with my '01. Fantastic and it probably took them a few years to get it right. Just wish it was green like the early '98 model.
Matt is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2001, 08:20 AM   #10
Dirt Man
Scooby Specialist
 
Member#: 176
Join Date: Aug 1999
Chapter/Region: South East
Location: Tampa, Florida
Vehicle:
2011 Subaru Forester
Silver

Unhappy

Several 99's have suffered from bad ignition coils.
Dirt Man is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2001, 09:15 PM   #11
MichiganRS
Scooby Specialist
 
Member#: 3069
Join Date: Nov 2000
Location: Harrison TWP Michigan USA
Post

MY98 Some 98s have headgasket problems som also have phase II block which I think runs the newer headgasket so compression isn't to high..
MichiganRS is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2001, 09:22 AM   #12
pottsie350
Scooby Newbie
 
Member#: 6110
Join Date: Apr 2001
Location: Lonaconing, MD USA
Vehicle:
98 Impreza L
Red

Post

AC busted seal on condensor at 37,000. Hit big bump, smelled freon. AC stopped. What does a rally car need with AC anyway. I removed it all promptly.
pottsie350 is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2001, 10:51 AM   #13
Craig W
Scooby Specialist
 
Member#: 643
Join Date: Dec 1999
Chapter/Region: BAIC
Location: Redwood City, CA, USA
Vehicle:
1999 2.5RS
WRX powered

Post

'99RS
whistling side mirrors
clutch pedal loses pressure on hot days
creaking sun roof
CHEAP paint easily chips
Craig W is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2001, 11:06 AM   #14
tonytiger
Scooby Newbie
 
Member#: 3844
Join Date: Jan 2001
Location: Helsinki, Finland
Vehicle:
1993 Legacy 1.8
White

Cool

Stolen twice. The second time stolen it was driven through a gate. Nothing major damage and was covered by insurance. And now... Nothing but troubles. Both front joints hace broken (joint is a straight translation from Finnish to English). Now my right front ball bearing is cracking up. My both front brakes are a little stuck. And ToDaY my clutch broke and needs to be replaced. Cost lots mkmkmk here in Finland. Trailed it to a work shop. The cost evaluation is over 550 USD for brakes and clutch.! Some rust damage on the sides, mostly because of the being salted here in winter. Major oil leak, caused by sealing "vanished". One battery has failed and I've whistling windows. BUT nothing lasts forever. I have over 100k at the meter so no wonder. Overall I like subie a lot, today I wish I've never seen a one...
tonytiger is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2001, 11:26 AM   #15
tmat3
Scooby Specialist
 
Member#: 2817
Join Date: Nov 2000
Location: NYC and Troy, NY
Vehicle:
2001 Impreza 2.5RS
BRP

Post

2001 RS currently 15,000 miles.

Not a single problem besides:
1) Exhaust rattles
2) Driver's side door squeaks a little
3) There is a little defect with the sunroof switch. (No, not when you actually have to push twice to close it)
4) I can feel the clutch getting weaker.
tmat3 is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2001, 11:37 AM   #16
Texas25RS
Scooby Guru
 
Member#: 3148
Join Date: Dec 2000
Chapter/Region: TXIC
Location: DFW, TX
Vehicle:
12 Ford F150 EB
00 BRP 2.5RS (again)

Post

2001 with 26K

1. No instrument lights (stupid)
2. Front end shudders at low speed turns (possibly a bad steering rack).
3. Wind noise with mirrors.
4. RATTLES like a man with detures on a rollercoaster
Texas25RS is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2001, 01:03 PM   #17
SubeDonC
Scooby Specialist
 
Member#: 426
Join Date: Oct 1999
Chapter/Region: Tri-State
Location: Jackson, NJ
Vehicle:
2014 SQ5
Member #426

Post

98...34k and just dropped it off for service for first problem, bad water pump. Have it back tomarrow!
SubeDonC is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2001, 01:05 PM   #18
cakagan
Scooby Newbie
 
Member#: 251
Join Date: Sep 1999
Location: Chicago, IL
Vehicle:
1998 Impreza 2.5 RS
Black

Post

'98 RS, 44,750mi, Phase I block.
Wheel bearings, defective
Crank seal, blown
Clutch, pressure plate, etc. & slave cylinder; replaced
Driver's side door; alignment
Passenger seat cable; disconnected
Alarm died; ?
Master & slave cylinder; defective
Engine eats 1.5 qts every 1000mi; ?
O2 Sensor replaced; CE light on AGAIN

That's all I can remember right now...

-Chris

[This message has been edited by cakagan (edited May 07, 2001).]
cakagan is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2001, 01:09 PM   #19
ImprezedRS
Scooby Specialist
 
Member#: 2771
Join Date: Oct 2000
Location: Charlotte, NC
Vehicle:
2003 BMW Z4
Blue

Post

2000 RS coupe Auto with 21k miles

1. O2 sensor gone been waiting for recall notice, which finally came in the mail.
2. Engine knocking at 3k rpm, hopefully it is the cam tensioner belt thingy majig, just started yesterday.
3. Worn out stock tires at 7k miles.
4. Scratched driver and passenger window.
5. Speedo off 5 mph since day 1.
6. Exhaust smells like rotten eggs.

I'm taking it in tomorow to be serviced on the first time. I have done ever oil change, and maintained it very well.

[This message has been edited by ImprezedRS (edited May 07, 2001).]
ImprezedRS is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2001, 12:15 AM   #20
Michael
Scooby Specialist
 
Member#: 989
Join Date: Feb 2000
Location: New York
Vehicle:
99 RS Turbo
Graphite Gray Pearl

Post

99 RS with 51k
scratch driver and passenger side window...(pretty normal, replaced it once with warrenty but it came back after a year or so)
slow passenger window going up...
heatshield rattle here and there once a while.
failed maf at around 48k
failed knock sensor around the same time as maf.
that is about it....
beside with all the rattles here and there inside the cabinet, mostly around the sunrrof area
michael
Michael is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2001, 12:23 AM   #21
BJamerican
Scooby Specialist
 
Member#: 5595
Join Date: Apr 2001
Chapter/Region: HIIC
Location: Honolulu
Vehicle:
2015 WRX
Ice Silver Metallic

Post

I see yet another case of a faulty cam tensioner pulley (Peaty's post).

How many other people have had their cam tensioners fail during the first 20K miles? Our family's new Outback (2.5L) had the cam tensioner fail at 9000 miles.
BJamerican is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2001, 12:44 AM   #22
Rick Buckner
Scooby Specialist
 
Member#: 320
Join Date: Sep 1999
Location: Charleston, WV, US
Vehicle:
1999 Impreza 2.5
Silverthorn

Post

99 RS

Smashed driver side---fixed by insurance and had my suspension changed.
Recently wet passenger floor.
Seemed to get the problem fixed, the body shop that has my truck was looking in my trunk and realized the rear drain tube for the sunroof didn't run out of the car. Moved the tube and now things are OK.

Rick
http://www.kustomrydes.com
Rick Buckner is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2001, 12:46 AM   #23
bryanw
Scooby Specialist
 
Member#: 807
Join Date: Jan 2000
Location: Greenville, SC
Vehicle:
2002 WRX Wagon
Black

Post

MY00 RS. 22k miles, no problems. Sounds like you got a lemon.
bryanw is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2001, 12:53 AM   #24
Stavros g
Scooby Newbie
 
Member#: 1526
Join Date: May 2000
Location: Montreal, QC, Canada
Vehicle:
2002 WRX
Rally Blue

Post

2000 RS, 34000km, driver side weather strip, MAP Sensor, going in for RR bearing on friday.

Stav
Stavros g is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2001, 02:57 PM   #25
v6scoobie
Scooby Specialist
 
Member#: 1563
Join Date: May 2000
Post

WOW nothing looks that consistant.
Except side glass,wind noise and squeeks.
v6scoobie is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What kind of stuff have you found inside your hood scoop? Cryogenicstudios General Community 33 11-16-2007 11:16 AM
What kinds of things have you found in a car you bought? camshaftprelube Off-Topic 54 10-25-2004 09:04 AM
What kind of animals have you guys ran down before. ac_gohan Bay Area Impreza Club Forum -- BAIC 48 08-05-2002 07:55 PM
What kinds of things have YOU seen rolling towards you on the freeway? I ROBOT Off-Topic 54 07-29-2002 10:33 PM
what kind of tint have you gotten away with? elemental Southern California Impreza Club Forum -- SCIC 5 07-28-2001 09:55 PM

All times are GMT -4. The time now is 12:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2024 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2019, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.

When you click on links to various merchants on this site and make a purchase, this can result in this site earning a commission
Affiliate programs and affiliations include, but are not limited to, the eBay Partner Network.