Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday May 26, 2024
Home Forums Images WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Archives > NASIOC Archives > Technical Forum Archive

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.







* As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases. 
* Registered users of the site do not see these ads. 
 
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-07-2000, 04:13 PM   #1
Swivel1000
Scooby Specialist
 
Member#: 1168
Join Date: Mar 2000
Location: Houston, TX
Vehicle:
2004 Jeep Grand
Cherokee Limited 4x4

Post MY 2000 Check Engine, and Moonroof Vibrations

HELP!

I have a 2000 2.5rs manual, im at 4300 miles..And the Past 3 weeks off and on i have had the check engine light come on..
i pushed my first oil change (im bad i know) to 3600 miles..2 miles before i got it changed the CE light came on...after the oil change and a refueling it went off..

Lately, it seems it comes on at about Half a tank of gas..then after some time and a refill it goes off..And NO it is not due to a lack of tighenting the cap..im wondering if this is the sign of an o2 sensor fail..

ALSO:
Today i noticed for the first time, that when i have the moonroof(sun..whatever) open and i hit 20-25 mph i get a horrific vibration throughout the car..this is completely new..and is veryyyy bothersome

anyone else have this experience?

thanks everyone
matt
* Registered users of the site do not see these ads.
Swivel1000 is offline  
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 07-07-2000, 04:37 PM   #2
DoctorMoo
Scooby Newbie
 
Member#: 1167
Join Date: Mar 2000
Location: Vancouver, WA
Vehicle:
2000 RS Sedan
Silverthorn

Post

I'm right behind you, mileage-wise (3400 or so) but can't claim I've had either of these symptoms. Is the moonroof full open when this happens? Happen at certain speeds?

[Edit]
After thinking some more on it, the moonroof thing can be influenced by bunches of factors:
-Air temp/Humidity
-If other car windows are open (so car is/is not a sealed resonating chamber)
-Car speed
-aperture size of moonroof (how open)

Any of these can vary from day to day and can change how much noise/rattle you get...

You might play with the roof while it's parked and open. See if there is any play anywhere in it.

moo.

[This message has been edited by DoctorMoo (edited July 07, 2000).]
DoctorMoo is offline  
Old 07-07-2000, 06:48 PM   #3
magoo
Scooby Newbie
 
Member#: 780
Join Date: Jan 2000
Location: Purcellville, NO VA
Vehicle:
2002 WRX Sedan
Blue

Post

I've had similar problems with the CE light on my MY00 manual. It started at ~7K miles, and usually with about 1/2 tank of gas. No noticeable performance difference, other than the mysterious periodic hesitation problem which seems to happen whether the CE light is on or off. I've taken the car to the local Sube dealer, and so far no joy. As far as the moonroof vibration goes, I'd get that checked ASAP. Good luck.
magoo is offline  
Old 07-07-2000, 07:03 PM   #4
Akiata
Scooby Specialist
 
Member#: 297
Join Date: Sep 1999
Location: Wa
Cool

I get that vibration thing too. I don't think it is anything to worry about. Try opening one of the windows a bit, that makes it go away for me.
Akiata is offline  
Old 07-07-2000, 07:28 PM   #5
blaster88
Scooby Specialist
 
Member#: 1109
Join Date: Mar 2000
Chapter/Region: MAIC
Location: Reston, VA
Vehicle:
1999 Suzuki Samurai
Blackish

Post

I had the CE light on my MY00 manual at about 1600 mi. According to the warranty work order, they replaced the front O2 sensor.

blaster88 is offline  
Old 07-08-2000, 09:34 AM   #6
Keirik
Scooby Specialist
 
Member#: 507
Join Date: Nov 1999
Chapter/Region: Tri-State
Location: Long Island, NY/ china
Vehicle:
2005 Saab 9-2x Aero
black

Post

i don't get the moonroof sound, but i used to get it in my last car when the sunroof was open and rear windows open..but front windows closed.....
my scooby isn't a sedan though...so never had these problems.
Keirik is offline  
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2000 ej205 engine and auto tranny davidnyk Engine/Power/Exhaust 0 07-26-2009 12:44 PM
Any body ever have check engine, and cruise control blink? stealthblksti Subaru Conversions 1 08-19-2005 11:15 AM
Help! My "Check Engine" light is on... macrac Technical Forum Archive 6 08-07-2000 10:08 AM

All times are GMT -4. The time now is 11:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2024 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2019, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.

When you click on links to various merchants on this site and make a purchase, this can result in this site earning a commission
Affiliate programs and affiliations include, but are not limited to, the eBay Partner Network.