Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday December 6, 2019
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo)

Notices

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.







* As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases. 
* Registered users of the site do not see these ads. 
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-25-2019, 08:31 PM   #1
That_04_STi
Scooby Newbie
 
Member#: 487192
Join Date: Jun 2018
Location: Savannah, GA
Vehicle:
2004 WRX STI
WRB

Default Smooth Idle, Dies Beyond 20 Percent Throttle Opening

Evening Everybody,



I have an issue I've been chasing for some time now and it seems I am having trouble getting this figured out.





ADMIN DATA

- 2004 STI

- Stock EJ257

- Arashi 20G 3in 10cm Internally Gated 15psi

- MAC 3-port EBCS

- Catless downpipe

- 3in Inlet

- Stock Yellow Side Feed Injectors 550cc

- 340lph Fuel Pump

- Short Ram CAI

- Cat-Back Borla Silencer Exhaust

- FMIC

- Stock BPV

- NGK One Step Colder plugs



ISSUE

- Currently in the middle of E-tuning my car through OpenSource, RomRaider/ECUFlash.



DURING IDLE:

Car wants to take time to start, then wants to idle just fine. High idle during warm up process, then 900rpm idle when warm. Once given throttle, anything beyond 20% throttle as I'm watching the Logger, the car wants to almost choke itself. If you have anything less than 20% throttle it wil slowly climb in RPMs. But, once it reaches 2500-3000RPMs the car wants to stumble and fall on its face.



UNDER LOAD:

While driving the car, it will drive just fine for about 5-10 minutes, it is not consistent, and then it will not go beyond 2500-3000 RPMs. Same issue with the throttle as it will not let me reach beyond 20% throttle opening without having it fall on its face. It will then drop very low in idle and work its way back up to about 1200RPMs and then smooth out and drop back down to 900RPMs. This entire time, when in vacuum, the boost gauge reads -20.



POSSIBLE SOLUTIONS



- The tuner has since mentioned checking all of my grounds and then trying it again. I have checked them all, cleaned them, and tightened them down.



- I have cleaned and resealed the MAF sensor with a new O-Ring as this what brought up in other forums.



- I have gone through all of the FMIC piping and taken it apart and resealed it as a vacuum/boost leak might be evident.





I can supply data logs if anyone is interested in looking over them.



Thank you,

Chris

Last edited by That_04_STi; 11-27-2019 at 05:33 PM.
That_04_STi is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 12:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2019, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.