Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday December 11, 2019
Home Forums Images WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Newbies & FAQs

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.







* As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases. 
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-26-2019, 11:40 PM   #1
daniel270991
Scooby Newbie
 
Member#: 508768
Join Date: Nov 2019
Question New Impreza AWD Owner from Aus - deceleration "whining" noise, thoughts appreciated!

Hello NASIOC Community,

Daniel here, from the land of "down under" Australia. Have arrived with a high recommendation from a friend who is a member on here also. Here for the long haul!

In recent times, I have taken ownership of a 2010 2.0L Impreza, 4AET with full documented service history. At the moment, it has 115,000klms (70~k miles). The only slight issue I have now is mentioned below - which I am hoping to clarify and have rectified.

To very briefly explain it - at around 60-65kmh, with the foot on the gas. As soon as I let go of the gas and the car coast/decelerate, a noise not too dissimilar to a higher pitched sound "weeeeeeeeeeeeeeee" is heard. It is not obnoxiously loud, but is noticeable - a higher pitched noise - and as the car slows, the noise also winds down until around 10-15kmh, where it clears.
The noise is NOT present on acceleration - literally only with the foot off the gas/decelerating from the above speeds. Not heard at idle either.

As I mentioned above, the car has a full documented service history - the timing chain/tensioner was serviced by a Subi dealer at the 95,000klm mark, a year and a half ago. Transmission was also serviced in the last 10,000ks.

Being relatively mechanically minded (but not a pro by any standards) - it sounds like some sort of bearing noise, which I have read a little that it "may" be. Hence, I am asking this question of trying to eliminate the guesswork - if anyone does have any pointers or advice, I would greatly appreciate it.

Cheers - D
* Registered users of the site do not see these ads.
daniel270991 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 12:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2019, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.