Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday May 11, 2021
Home Forums Images WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Water/Methanol Injection, Nitrous & Intercooler Cooling

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.







* As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases. 
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-01-2019, 09:27 AM   #4726
moby4dick
Scooby Specialist
 
Member#: 51901
Join Date: Jan 2004
Chapter/Region: Tri-State
Vehicle:
'04 WRX
WRB

Default

Well looks like I got the issue sorted out. Replaced the relay and also cut back the meth lines going into the FAV in the engine bay by 1/4" and reinserted, just in case they were somewhat leaking and causing a pressure drop. Pump only turns on when required now...
* Registered users of the site do not see these ads.
moby4dick is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 03-12-2021, 07:01 PM   #4727
Gluis
Scooby Newbie
 
Member#: 245584
Join Date: Apr 2010
Chapter/Region: International
Location: Margarita Island, Venezuela
Vehicle:
07 Impreza WRX STI

Subaru Stars HFS-3 died

Dear Richard,

I bought an HFS-3 system from Jeff Howerton in 2011 (S/N 10444) for my heavily modified 2007 STI. It didn't worked for a while as the cable that goes to the ECU was crimped incorrectly (The wire that goes to injector 1 on the ECU was the wrong color). After troubleshooting that and wiring the correct cable, it worked perfectly for a long time. I don't drive my car often though. When I'm not using it, I usually fire it up once a month, let it get to operating temp, Check several things, among them that the HFS-3 is working then switch the car off and cover it again. A month ago the HFS didn't turned on. Nothing happened in it. I thought it might be a minor problem and decided to check it afterwards. I did it this month. I checked fuses and connectors, measured voltage on proper pins, connection to ground, and swapped the gauge cable for a CAT6 cable to see if the cable was ok, but nothing happened. I also checked for voltage in all pins on the cable going to the gauge and none has voltage. I checked on the controller but nothing happens if the gauge is not working, so I have no clue what the problem could be. I'm out of basic troubleshooting ideas, and would love any suggestion to what might be happening. I barely use the system as I have different maps on my Accesstuner, and just use the high boost with the aquamist map when I'm up to no good (which is not very often).

I will appreciate any help to troubleshoot and fix it. Again, it worked one month, and the next didn't, without even driving the car.

Thanks in advance for your attention and help.

GS
Gluis is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2021, 06:56 PM   #4728
Gluis
Scooby Newbie
 
Member#: 245584
Join Date: Apr 2010
Chapter/Region: International
Location: Margarita Island, Venezuela
Vehicle:
07 Impreza WRX STI

Default

Is anyone from Aquamist still monitoring this? Their forum is not working, there is no email address to ask about service... I'm in the dark here.
Gluis is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Passing the NEW required OBDII Emissions test in PA Questions and Answers!! mrtrex Mid Atlantic Impreza Club -- MAIC 29 03-10-2013 07:23 PM
Snow Performance questions and answers... Ultimate Collision Center Water/Methanol Injection, Nitrous & Intercooler Cooling 374 09-23-2008 04:36 PM
Motörhead Guidlines, questions and answers here: GO LEMMY!! El Camino Off-Topic 9 01-20-2006 02:39 PM
Roll Center, questions and answers Arnie Brakes, Steering & Suspension 5 12-21-2004 03:26 PM

All times are GMT -4. The time now is 05:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2021 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2019, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.