Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday March 26, 2019
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-05-2019, 11:14 AM   #1
Jmadrid2
Scooby Newbie
 
Member#: 496967
Join Date: Jan 2019
Default Hey guys need help

I have a 2012 wrx last night after washing the car I noticed the cel on and the traction control light on also the cruise light was flashing

Pulled codes I got p0327
Knock sensor 1 circuit low or single sensor code

Any help would be really appreciated thanks
* Registered users of the site do not see these ads.
Jmadrid2 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 02-05-2019, 10:20 PM   #2
DrD
Scooby Guru
 
Member#: 22412
Join Date: Aug 2002
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque, NM
Vehicle:
2012 Legacy 2.5GT
Ice Silver Metallic

Default

check the resistance of the knock sensor - should be 600 k-ohm or higher. If it showed up after washing the car, maybe the connector is loose and got water in it?
DrD is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2019, 02:29 AM   #3
Jmadrid2
Scooby Newbie
 
Member#: 496967
Join Date: Jan 2019
Default

Thanks bro my engine just took a **** itís got 73000 miles driving back from work 75mph started to hear like a ticking like a lifter not loud just barely hear it kept driving decided to throw it in neutral and car shut off all lights came on and will not te start like if it was seized up I donít know wth happened
Jmadrid2 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2019, 10:50 PM   #4
Alittlewhitewagon
Scooby Newbie
 
Member#: 497709
Join Date: Feb 2019
Default what codes are you showing?

Quote:
Originally Posted by Jmadrid2 View Post
Thanks bro my engine just took a **** itís got 73000 miles driving back from work 75mph started to hear like a ticking like a lifter not loud just barely hear it kept driving decided to throw it in neutral and car shut off all lights came on and will not te start like if it was seized up I donít know wth happened
Did you try grabbing the codes? i would be interested to see what that car is throwing.
Alittlewhitewagon is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2019, 02:17 AM   #5
JBoogs
Scooby Newbie
 
Member#: 497813
Join Date: Feb 2019
Default

Check the oil? Maybe the code was right and it picked up on a knock that was in the engine. Run too low on oil and it will knock
JBoogs is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2019, 01:09 AM   #6
Jmadrid2
Scooby Newbie
 
Member#: 496967
Join Date: Jan 2019
Default

Yea the main bearings shot
Jmadrid2 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2019, 05:44 PM   #7
Jmadrid2
Scooby Newbie
 
Member#: 496967
Join Date: Jan 2019
Default

So sadly I just had the short block replaced on my 2012 Wrx with new heads and I just finished washing it I turn it on and knock sensor bank one came back on just like it did before it blew the last time . running shell Rotella t6 5w-40 just changed the oil last week k and n oil filter but last time I cleared the codo and went away now itís staying on even after I clear it oil level ok and oil looks good in color canít see no metal
Jmadrid2 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2019, 05:45 PM   #8
Jmadrid2
Scooby Newbie
 
Member#: 496967
Join Date: Jan 2019
Default

Iíve had the car back 3 or 4 weeks
Ran 1200 miles with the oil they put at Subaru then last weekend I did the oil change with shell rotella t6 5w-40 synthetic
Jmadrid2 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2019, 05:46 PM   #9
Jmadrid2
Scooby Newbie
 
Member#: 496967
Join Date: Jan 2019
Default

P0327 knock sensor circuit low bank 1
Jmadrid2 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2019, 05:46 PM   #10
Jmadrid2
Scooby Newbie
 
Member#: 496967
Join Date: Jan 2019
Default

Threw the same code last time
Jmadrid2 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2019, 05:48 PM   #11
El Jefe de Jefes
*** Banned ***
 
Member#: 497588
Join Date: Feb 2019
Chapter/Region: International
Location: °viva mťxico!
Vehicle:
2020 el presidente
Red

Default

El Jefe de Jefes is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2019, 05:50 PM   #12
Jmadrid2
Scooby Newbie
 
Member#: 496967
Join Date: Jan 2019
Default

Thatís me
Jmadrid2 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 04:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2017, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.