Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday October 19, 2019
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Electrical & Lighting

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.







* As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases. 
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-21-2019, 01:26 AM   #1
Wrxity
Scooby Newbie
 
Member#: 439944
Join Date: Feb 2016
Default ABS Wiring issues

Before I start, I have searched high and low for information that may help me and have only dug up more questions.

The car: 2003 forester XS (NA and manual) to start. It was swapped with a full v7 sti engine and drive train. Almost every works, except the ABS. Normal FAQ do not cover my vehicle, as I am likely looking for a connection not done up. Every thread seems to be about bad sensors.

Now, ABS light is always on. I tried to do the manual code read, but there seems to be more than 3 codes. The one I remember off hand is "52 Abnormal motor and/or motor relay". And "LH speed sensor voltage too high"

I have checked all 4 wheel speed sensors and the g sensor, they are hooked up. Where can I find the rest of the connections? I have tried looking at wiring diagrams, but it is so difficult to determine the actual location of everything
* Registered users of the site do not see these ads.
Wrxity is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 08-22-2019, 07:28 AM   #2
Barge
Scooby Newbie
 
Member#: 62941
Join Date: May 2004
Chapter/Region: MWSOC
Location: Northville, MI
Vehicle:
2004 #LesboRacer
#TunedbyBarge

Default

The factory service manual ABS wiring information shows all the wiring connectors for the ABS module.

If you haven't swapped the ABS pump unit or done major wiring changes then it should not have been affected.

Subaru has played with the wheel speed wiring and different years/models can have different G sensors but i'm pretty certain like 2004+ all have the same type of wheel speed sensor and i can't imagine why 2003 would be different.
Barge is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2019, 12:35 PM   #3
Wrxity
Scooby Newbie
 
Member#: 439944
Join Date: Feb 2016
Default

There was a massive merge between harnesses and The plugs for the speed sensors did not match. They had the same coloured wires so i clipped The plugs and added quick connects.

Something worked because my e-brake light that would always stay on shut off after.

I am attempting to sell the car so i really don't want to purchase the service manual
Wrxity is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 10:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2019, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.