Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday October 20, 2020
Home Forums Images WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Built Motor Discussion

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.







* As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases. 
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-22-2020, 04:27 PM   #1
mobysti
Scooby Newbie
 
Member#: 518562
Join Date: Sep 2020
Default Built cd rough idle

Hi guys, just picked up a outfront cd sti with 100k miles and 25k on the engine. Its the v3 and has a blouch dom 3, downpipe etc, 850cc injectors, eq tuning 700$ tune pushing around 390 on a dynojet. When i start the car when it isnt fully warm, itll sometimes have a weird idle for around 10 seconds. Itll drop from 1500 to 500 and back and forth a few times then go to normal idle. Almost sounds like a newbie driving a manual and almost stalling it over and over again. Is this normal or maybe dirty injectors, iacv? I have a video but dont know how to post it to this thread.
* Registered users of the site do not see these ads.
mobysti is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 09-22-2020, 04:33 PM   #2
subydude
Scooby Guru
 
Member#: 80649
Join Date: Jan 2005
Chapter/Region: South East
Location: Columbia, SC
Vehicle:
2000 2.5 Auto-X RSTi
Dusty

Default

That's a tune issue. Get it checked out by your tuner of choice.
subydude is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2020, 01:46 AM   #3
mobysti
Scooby Newbie
 
Member#: 518562
Join Date: Sep 2020
Default

Thank you! I will
mobysti is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2020, 09:43 AM   #4
BlackFighter
Scooby Specialist
 
Member#: 193940
Join Date: Nov 2008
Location: Philly
Vehicle:
2004 WRX STI Black
RalliSpec Shortblock

Default

If you have stock cams then yes it sounds like tune issue. Talk to JR at JRTuned. One of the best IMO. The only guy i allow to touch my car/tune. Also check the silicon couplers and TB connections.
BlackFighter is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 09:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2020 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2019, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.