Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday December 10, 2018
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Built Motor Discussion

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 10-08-2018, 10:15 PM   #1
Parkieus
Scooby Newbie
 
Member#: 492481
Join Date: Oct 2018
Exclamation Build Complete, now what to expect

Hey guys!

Firstly thanks for having this forum, so much awesome information here!

That being said, I recently had a local shop build me an engine and install it (that was a goddamn **** show) and after being told that "A Tune isnt included in the 8k engine build" and the car running not great and the DAM is at .688 after being at the tuner for 3 days straight...ok ok ok im getting ahead of myself.

Essentially: I realize that I've been hosed, and now i feel I cant trust much of what my shop and tuner are saying. They are a GTR mainly shop, so im beginning to think maybe they just bit off too much and my dumb ass went along with it. But I will say the shop can build an engine, zero piston slap, smooth as butter...if they could only tune a car theyd have a good shop...

Anyway, here are the specs for the build:

2006 WRX
ENGINE
-Manley Performance Platinum 99.75mm 8:5:1
-Manley H-Tuff Connecting Rods
-Nitrated Salt Bathed Crank
-Nameless Air Pump Deletes
-King Engine Bearings
-King connecting rod bearing set
-ARP Head Studs
-All new 100mm gaskets
-GSC S1 Cams
-GSC Beehives
-GSC Exhaust Valve
-Radium Fuel System/Rails
-1300cc IDs
-Walbro 255 (?)
-Dominator 1.5x
-Cobb EBC

Randoms and Bolt Ons
-Grimmspeed Bored Intake Manifold
-DriveShaftShop Aluminum Driveshaft
-650whp axles
-Cobb CAI
-Grimmspeed TMIC


After three days of tuning (so they say) its sitting at .688 DAM, has trouble cold starting (air pump deletes?) and pulls softer than when it was stock.

Dyno at 286whp...and they are telling me I need to go Speed Density in order to really get it in tune correct and e85...

Can someone more knowledge than me weigh in on whats going on?

Many thanks.

Last edited by Parkieus; 10-08-2018 at 10:49 PM.
Parkieus is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 02:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2018 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2017, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.