Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday December 5, 2020
Home Forums Images WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
Mid Atlantic Impreza Club
Mid Atlantic Impreza Club Forum sponsored by Annapolis Subaru
Go Back   NASIOC > NASIOC Chapters > Mid Atlantic Impreza Club -- MAIC

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.







* As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases. 
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-18-2020, 09:42 AM   #4376
Kawabuchi
Scooby Newbie
 
Member#: 389458
Join Date: Apr 2014
Chapter/Region: MAIC
Location: Around town
Vehicle:
2011 WRX
Black

Default

not today, but a few days ago I replaced the a-pillar trim with the sti version. same thing, just gray. looks soooooo much better. just need to replace the rest of hte plastics and redo the headliner/sunroof. going to be a (not so) fun summer project
* Registered users of the site do not see these ads.
Kawabuchi is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 08-06-2020, 09:31 AM   #4377
Patrick Olsen
Scooby Guru
 
Member#: 120
Join Date: Jul 1999
Chapter/Region: AKIC
Location: Where the Navy sends me...
Vehicle:
1997 Legacy 2.5GT
1996 Impreza coupe

Default

- Rolled 240,000 miles on the Brighton beater yesterday.

- Slowly continuing the harness reinstallation on the Legacy. Got the wiring to the DCCD 6MT routed through one of the new grommets (using an iWire wiring adapter to clean up the install of the 6MT in a car that didn't originally come with one). I'm not really sure I'm a fan of their adapter; seems like it's kind of an adapter to an adapter, but whatever.

The grommet that I intended to use was old and dried out, but it's a 1" (25mm?) hole in the firewall, so I bought a pack of new grommets on Amazon. I de-pinned the iWire adapter harness so I could pass the wiring through the grommet, then reinstalled the connector.



With the adapter harness plugged in:


(The 6 wires go to the DCCD and the neutral and reverse switches.)

From inside the car:


6 wires spliced, wrapped up, and good to go:
Patrick Olsen is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2020, 11:43 AM   #4378
Patrick Olsen
Scooby Guru
 
Member#: 120
Join Date: Jul 1999
Chapter/Region: AKIC
Location: Where the Navy sends me...
Vehicle:
1997 Legacy 2.5GT
1996 Impreza coupe

Default

- Somehow I popped the radiator cap off the beater Impreza this weekend. Was driving on Fort Myer and smelled coolant. Hmmm, is that me, or the car(s) I'm following? Got to the Commissary parking lot, parked it and took a look. Even before popping the hood I saw a couple rivulets of coolant running down the front bumper. Hmmm... Popped the hood and there was coolant splattered all over the passenger side of the engine bay, but no obvious point of origin.

I went into the Commissary and bought a few gallons of water, then headed back out to try to figure out where the leak was. When I went to remove the radiator cap, it lifted right off - I didn't have to twist it! The last time I had checked the coolant level was a couple weeks ago, and the car had been driven multiple times since then. If I had failed to secure the radiator cap a couple weeks ago, why did it not blow coolant all over the place during one of those previous drives? The only thing I can figure is that I didn't quite twist the cap on all the way, so it was able to gradually loosen itself over the course of the previous drives, and finally loosened enough to release pressure this weekend.

I refilled the radiator, reinstalled the cap (making very sure that I twisted it fully into the locked position), and didn't have any issues driving the car home. Once I was home, I replaced the cap with the one from the non-running Legacy in the garage, and ordered a new one from Rock Auto.

- Rolled 241,000 miles on the beater as I was leaving my neighborhood this morning.
Patrick Olsen is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2020, 02:08 AM   #4379
PriNT2357
Scooby Newbie
 
Member#: 364201
Join Date: Aug 2013
Chapter/Region: MAIC
Location: Southeast PA
Vehicle:
2005 WRX STi
White

Default

After a long weekend of hauling the car cross country, I now have the ability to tear open the engine and find out how bad things are. Last time I tried to drive it, the car wouldn't go into gear and in the process of diagnosing the problem, a larger one came up. Turns out that having a timing cover bolt bouncing around in the timing cover leads to the belt jumping timing.
Started to pull the motor since timing jumped about 90 degrees on the passenger intake cam. This will be my first engine pull, so here's to hoping I don't bleed too much over the car.
PriNT2357 is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2020, 07:43 AM   #4380
Kawabuchi
Scooby Newbie
 
Member#: 389458
Join Date: Apr 2014
Chapter/Region: MAIC
Location: Around town
Vehicle:
2011 WRX
Black

Default

Put the two trim pieces around the rear seat belts in cause they finally arrived. Just waiting for two more oh-**** handles and some time to figure out how to wrap/paint the shoulder harness and my interior renovation is complete.

Planning on an oil change this weekend, followed by a good wash/wax. Even pulling the wheels off to clean the well out! Probably going to break out the polisher too- the front bumper feels like 80grit sandpaper :/
Kawabuchi is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2020, 03:30 PM   #4381
Rangerarnold
Scooby Newbie
 
Member#: 518689
Join Date: Sep 2020
Default What I did.

Today I replaced fuel filter and air filter. Also cleaned up the MAF. ON my 94 legacy.
Rangerarnold is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2020, 01:10 PM   #4382
ohitstarik
Scooby Newbie
 
Member#: 518208
Join Date: Aug 2020
Default

2003 WRX, changed out the valve cover seals. Pretty easy job honestly. Making wastegate pressure too, i'm going to change the solenoid for that and hope it fixes it
ohitstarik is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2020, 11:36 PM   #4383
BuddyDFA
Scooby Newbie
 
Member#: 519583
Join Date: Oct 2020
Location: CA
Vehicle:
2007 wrx

Default what i did

look into the empty engine bay. also order more parts for an engine rebuild.
BuddyDFA is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2020, 08:31 AM   #4384
Kawabuchi
Scooby Newbie
 
Member#: 389458
Join Date: Apr 2014
Chapter/Region: MAIC
Location: Around town
Vehicle:
2011 WRX
Black

Default

Finally got around to installing the hella horns and a GS license plate relocator. Next up is the billetworkz plate delete once I can figure out how to fill in the engraving with paint or vinyl (want to change the color a bit).
Kawabuchi is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2020, 09:51 AM   #4385
Absoluteyeti
Scooby Newbie
 
Member#: 519596
Join Date: Oct 2020
Chapter/Region: MWSOC
Vehicle:
97 Impreza OBS
Red to be white

Default

Started my partout list for the 97 obs donor. Not thrilling work but it's better than tripping over car doors everywhere.
Absoluteyeti is online now   Reply With Quote
Old 10-29-2020, 12:04 AM   #4386
Lt. Dan
Scooby Newbie
 
Member#: 3597
Join Date: Jan 2001
Chapter/Region: MAIC
Location: Manassas, VA
Vehicle:
1985 Baja
silver

Default

Installed new headlight assemblies on the Baja. It was going to require new bulbs and wiring as well, so as per someone in the Baja facebook group, I picked up some 9003 LED bulbs! Well... cut and solder on new connectors, went to put in the bulbs... Yup- it actually takes 9007's... Now I wait for more parts...
Lt. Dan is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2020, 09:16 PM   #4387
Patrick Olsen
Scooby Guru
 
Member#: 120
Join Date: Jul 1999
Chapter/Region: AKIC
Location: Where the Navy sends me...
Vehicle:
1997 Legacy 2.5GT
1996 Impreza coupe

Default

Turned the beater Brighton into a race car!


This is as a result of the kludged together extended mid-pipe (installed back in January 2017) finally rusting through.

Before:


After:
Patrick Olsen is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2020, 11:15 AM   #4388
Patrick Olsen
Scooby Guru
 
Member#: 120
Join Date: Jul 1999
Chapter/Region: AKIC
Location: Where the Navy sends me...
Vehicle:
1997 Legacy 2.5GT
1996 Impreza coupe

Default

Hit up the Mt Airy and Jessup Crazy Rays locations and grabbed some parts.

- Got a complete speedo cable assembly for my '96 Brighton, which has a bouncy cable. (Might just need to be lubed, but figured it wouldn't hurt to have a spare, since they're not available from Subaru anymore.)

- Picked up both rear door sills for my still-not-any-closer-to-running '97 2.5GT. Over the years the flat pegs that clip into the rocker sill have all broken off on the driver side one, and the passenger side one has one or two of the three pegs broken off, so I needed some "new" ones that would clip in properly. Had to try 3 different Legacys/Outbacks to get 2 intact ones.

- Scored the complete multi-function switch from a Legacy sedan so I can have variable intermittent wipers in the beater Brighton. Another small bit of "luxury".
Patrick Olsen is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2020, 05:41 PM   #4389
Patrick Olsen
Scooby Guru
 
Member#: 120
Join Date: Jul 1999
Chapter/Region: AKIC
Location: Where the Navy sends me...
Vehicle:
1997 Legacy 2.5GT
1996 Impreza coupe

Default

Fixed the exhaust on the Impreza. Well, "fixed" - I just re-did the same thing I had done before, so it's still not welded together properly. Also replaced the gasket between the mid-pipe and axle-back, as it was toast.







I was pleasantly surprised to find that the mid-pipe itself was still nice and solid - some surface rust, but nothing extreme. It was just the short extension piece in there that had rotted out completely. So I put some high temp VHT engine paint on the new extension piece in the hopes it'll last a little longer this time. Heck, maybe at some point it'll all get welded together!
Patrick Olsen is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2020, 10:37 AM   #4390
Patrick Olsen
Scooby Guru
 
Member#: 120
Join Date: Jul 1999
Chapter/Region: AKIC
Location: Where the Navy sends me...
Vehicle:
1997 Legacy 2.5GT
1996 Impreza coupe

Default

Replaced the battery in the '96 Brighton this morning. Bought a replacement a few days ago, because I could tell the existing battery was getting weak on the cold(ish) mornings we'd had so far.

Of course, just because I had bought the battery didn't mean I actually took the 10min to install it! Nooooo, much better to sit it in footwell of the back seat to get to it later. Later, like, this morning, when I went to start the car to go to work and it was dead as can be.
Patrick Olsen is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2020, 12:39 PM   #4391
Harry
Scooby Specialist
 
Member#: 23390
Join Date: Aug 2002
Chapter/Region: MAIC
Location: Maryland
Vehicle:
2010 WRX STI SE
WRB

Default

Replaced burned out driver`s headlight with another HIR bulb and polished both lens again.

Not today but last weekend, I drove the STI to Michigan and towed a 6x10 trailer full of son's stuff back to Maryland. Towed no problem, thanks to great tie down job by one of his mountain climbing buds.

Harry is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2020, 10:07 PM   #4392
Patrick Olsen
Scooby Guru
 
Member#: 120
Join Date: Jul 1999
Chapter/Region: AKIC
Location: Where the Navy sends me...
Vehicle:
1997 Legacy 2.5GT
1996 Impreza coupe

Default

- Spent the past couple days chasing a no-start condition on the Impreza. First time it didn't start was a cold morning, so I figured the battery had given up the ghost (since it had been getting progressively weaker). Replaced the battery Tuesday morning, car started fine to go to work, then started fine to come home.

Wednesday AM the car wouldn't start again. Hmmm... I put my little jumper pack on it and the car started. Went to work, car started fine to come back home from work. When I got home, I poked my head under the hood to take a look at things and found the negative cable was loose where it attaches to the terminal. (Loose enough that I was surprised the thing had started and driven home!)

I put lock washers on the bolts that attach the positive and negative cables to their respective terminals. Despite that "fix", the car wouldn't start again. Used a paperclip to bypass the neutral safety switch, wouldn't start. Had my wife try to start the car while I was under the hood and I could clearly hear the solenoid click, but the starter wasn't doing anything. I thought maybe the solenoid wasn't fully engaging to send power to the starter motor.

Pulled the starter and took it to Autozone a couple days ago, tested fine. Reinstalled the starter this morning. Swapped out the ignition switch with a spare I have on hand, no change. Pulled the starter from my non-running Legacy, installed it on the Impreza. No change. Put a big wrench on the crank bolt and rolled the engine over by hand, just to make sure it hadn't locked up for some reason - good to go there.

I figured I had ruled out pretty much everything but the battery cables, so I replaced those with new cables I had bought for the Legacy (and had yet to install). The car started - huzzah!! I'm still not sure which one was the issue, but the car is back to life, so that's good.

- Meanwhile, today while I had the steering column cover and kick panel under the dash removed, I figured I might as well install the new multi-function switch I got at the junkyard the other day. "New" on the top (with variable wipers), old on the bottom.

Should have a chance to test them out tomorrow morning on the way to work.
Patrick Olsen is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 01:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2020 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2019, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.