Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday March 2, 2021
Home Forums Images WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.







* As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases. 
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-18-2020, 11:09 PM   #1576
kscoob
Scooby Newbie
 
Member#: 513600
Join Date: Apr 2020
Location: New York, NY
Post p2096, p0137 on Stock 2008 Impreza Sedan

2008 Subaru Impreza 2.5i Sedan stock, 113k miles

Codes: p2096, p0137

My exhaust was leaking at multiple points. After I got this fixed, the codes came back after a few days. When cleared, the CEL will illuminate after a few mins driving on the highway.

I believe that the Upstream AF sensor has a rich bias. About 5 minutes after the car warms up, it produces a consistent negative current (-0.05-0 mA). Its voltage is 2.1-2.2 V. In that time the LTFT drops from 0 to -4%.

The downstream O2 sensor provides reasonable values at first, in the 1.2-0.4 V range. However this gradually drops to 0.01-0.02 V.

The MAF sensor appears to be responsive, increasing with engine RPM.
2 g/s at idle, 10 g/s at 3000RPM.

I dont hear any vac leak whistles while the engine is being revved with the hood up.

Any ideas?
* Registered users of the site do not see these ads.
kscoob is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 06-17-2020, 12:16 PM   #1577
GoranNoSuponsaa
Scooby Newbie
 
Member#: 515535
Join Date: Jun 2020
Chapter/Region: MWSOC
Location: The Second City
Vehicle:
2007 Impreza Wagon
Silver

Default

2007 Impreza 2.5i Wagon, stock, 136k miles

Code: P0171 System Too Lean (Bank 1)

Taking a look at this in a bit. Either dirty MAF or serious vacuum leak. Built a DIY smoke tester out of a soldering iron and a pickle jar. Will update when I clear the code.
GoranNoSuponsaa is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2020, 04:17 AM   #1578
Jerpster
Scooby Newbie
 
Member#: 515697
Join Date: Jun 2020
Location: Milwaukee, WI
Vehicle:
08 WRX

Default

Here's one for you. I'm posting in this not because of a code. But the lack there of.

I'm the third owner of my 08 wrx. It has 155k miles. I bought it at 100k. Timing belt was done by PO at 90K. Paperwork to prove it was done. It was after my idler pulley exploded that I realized only belt and tensioner pulley were replaced. So I'm here about the lack of P0340 0345 codes. I have the timing belt cover off and found the issue.

Might I be the luckiest man in the world and just need to replace broken cog pulley check timing and replace timing belt water pump and compression test?

Thoughts?

Last edited by Jerpster; 06-18-2020 at 04:24 AM.
Jerpster is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2020, 11:37 AM   #1579
aswresm
Scooby Newbie
 
Member#: 482455
Join Date: Feb 2018
Default 2012 Subaru Impreza with CEL p02419

Any idea what to look for when trying to fix that CEL. T
Thanks in advance.
aswresm is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Subaru 360 Thread SIL01 Member's Car Gallery 29 09-19-2006 10:21 PM
Subaru impreza CEL thread dominiond Service & Maintenance 3 04-25-2004 02:00 AM
The Subaru Upscale Thread SUBE555 News & Rumors 46 10-18-2003 10:16 AM

All times are GMT -4. The time now is 02:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2021 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2019, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.