Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday September 28, 2022
Home Forums Images WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.







* As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases. 
* Registered users of the site do not see these ads. 
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 03-20-2007, 03:20 AM   #1
Nicklz
Scooby Specialist
 
Member#: 94096
Join Date: Aug 2005
Chapter/Region: MAIC
Location: WV
Vehicle:
2003 WRX
WRB

Default Need Help!! -- oil leaking from where???

I currently have 123k miles on my 03wrx.

power mods: full cobb stg2 since 60k miles, cobb up-pipe and egt probe installed 117k miles, also a replacement td04 at about the same time. (stock one had leaking oil past seals and seized up)


Two problems popped up at about the same time. Although the car continues to run as if there is no problem. Not sure if the 2 are connected or not.

A noise tick-tick-tick, which has been possibly diagnoised as a valve timing needs adjusted.

And my biggest concern is loss of oil. I can smell it burning, after I shut off the car. It is showing up on my back bumper. Little spots evenly dispursed over the bumper. I'm not sure if it is circulating from under the car, or coming through the exhaust. I have no clue. I can see there is wet oil on the passenger side, on the control arm, and behind but not from, where it is coming from. Oil loss is roughly 3~3.5qts every 3000 miles, I've been checking frequently and topping it off.


I have an appointment setup friday, but quite frankly I need to save money right now. I've been audited and the irs is raping me. And a slew of other expenses right now. I'd really like to figure out what's wrong myself.

Last edited by Nicklz; 03-20-2007 at 08:01 PM.
Nicklz is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help quick on springs g7run Brakes, Steering & Suspension 0 06-03-2010 02:57 PM
need help! why in the hell is my transmission leaking around the right axle stub??? fliped wrx Transmission (AT/MT) & Driveline 10 03-28-2006 09:50 AM
what is the name of the time machine that is on the back of the car crowbar Off-Topic 17 10-24-2004 08:30 PM
Need Help deciding on the color of my new STi waitandbleed92 Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo) 9 09-30-2004 01:01 PM
Closing the STi forum is a good thing. Zoso STi Forum Archive 16 09-24-2003 07:39 PM

All times are GMT -4. The time now is 09:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2022 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2019, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.