Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday December 15, 2018
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-27-2006, 07:09 PM   #1
xcdhridr
Scooby Specialist
 
Member#: 58865
Join Date: Apr 2004
Chapter/Region: RMIC
Location: CO
Vehicle:
2004 WRX
99ESP - Drew =)

Default Knock sensor cel p0328 occurs only while Auto-Xing

So I've been having problems while racing. I've gotten the knock code twice now after resetting the ecu. Other times, there's no code, but the car goes into limp mode and I can only boost to 7psi.

It seems so only happen when autocrossing. I've never had the problem while just normally driving.

Anyone have any idea how this could happen? The car only has 23k miles on it.
* Registered users of the site do not see these ads.
xcdhridr is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 07-31-2006, 03:49 AM   #2
xcdhridr
Scooby Specialist
 
Member#: 58865
Join Date: Apr 2004
Chapter/Region: RMIC
Location: CO
Vehicle:
2004 WRX
99ESP - Drew =)

Default

anyone got some help on this?
xcdhridr is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2006, 07:38 PM   #3
xcdhridr
Scooby Specialist
 
Member#: 58865
Join Date: Apr 2004
Chapter/Region: RMIC
Location: CO
Vehicle:
2004 WRX
99ESP - Drew =)

Default

=-( anyone
xcdhridr is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2006, 02:46 AM   #4
xcdhridr
Scooby Specialist
 
Member#: 58865
Join Date: Apr 2004
Chapter/Region: RMIC
Location: CO
Vehicle:
2004 WRX
99ESP - Drew =)

Default

anyone? still poor so no idea what's going on...
xcdhridr is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2006, 08:16 PM   #5
Texas25RS
Scooby Guru
 
Member#: 3148
Join Date: Dec 2000
Chapter/Region: TXIC
Location: DFW, TX
Vehicle:
2012 Mazdaspeed 3
Crystal White Pearl Mica

Default

time to spread some knowledge since the DTC was not present in my shop manual... a friend over on Cobb's board dug this up for me and I wanted to spread it around some since people seem to have problems finding any REALIABLE info on this DTC.

Texas25RS is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2006, 04:39 PM   #6
xcdhridr
Scooby Specialist
 
Member#: 58865
Join Date: Apr 2004
Chapter/Region: RMIC
Location: CO
Vehicle:
2004 WRX
99ESP - Drew =)

Default

how the heck do I test this?
xcdhridr is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2006, 06:00 PM   #7
Uncle Scotty
*** Banned ***
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK buy Nates beans
westcoastroasting.com

Default

....unplug/replug the knock sensor....if that dosen't fix it....replace it
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2010, 07:42 PM   #8
*Ulimited*
Scooby Newbie
 
Member#: 139249
Join Date: Jan 2007
Default

Quote:
Originally Posted by Texas25RS View Post
time to spread some knowledge since the DTC was not present in my shop manual... a friend over on Cobb's board dug this up for me and I wanted to spread it around some since people seem to have problems finding any REALIABLE info on this DTC.


What is this info? I recently threw this code while auto-xing, replacement of the sensor didn't fix the code.
*Ulimited* is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2010, 11:49 PM   #9
Uncle Scotty
*** Banned ***
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK buy Nates beans
westcoastroasting.com

Default

Quote:
Originally Posted by *Ulimited* View Post
What is this info? I recently threw this code while auto-xing, replacement of the sensor didn't fix the code.
http://forums.nasioc.com/forums/show...7&postcount=10
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2010, 09:29 PM   #10
surowrxa
Scooby Specialist
 
Member#: 102895
Join Date: Dec 2005
Chapter/Region: MAIC
Location: Pittsburgh
Vehicle:
'12 Forester
'17 Outback

Default

Quote:
Originally Posted by *Ulimited* View Post
What is this info? I recently threw this code while auto-xing, replacement of the sensor didn't fix the code.
Did you reset the ECU/clear the code? And how much torque did you put on the bolt? If you did more than featherdust it, you crushed the sensor plate. Also, you should sand off the corrosion on the block with some fine grit first.
surowrxa is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Code 22 Knock Sensor CEL Snazzyjoe Pre-2002 Factory Turbo Powertrain 7 08-19-2008 10:57 AM
Cleaning 3m scotchgard film - hit traffic cones while auto xing dphoenix Car Care & Detailing 5 07-28-2008 05:35 AM
Knock Sensor CEL snow111 Normally Aspirated Powertrain 12 06-07-2007 10:19 PM
Trouble with boost dropping while Auto-Xing xcdhridr AccessPort 14 07-19-2006 02:00 AM
alarm settings changed while auto-xing...anyone know why? supersport Car Audio, Video & Security 4 09-13-2005 01:16 PM

All times are GMT -4. The time now is 04:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2018 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2017, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.