Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday November 12, 2019
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
Texas Impreza Club
Go Back   NASIOC > NASIOC Chapters > Texas Impreza Club Forum -- TXIC

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.







* As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases. 
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-09-2004, 10:26 PM   #1
kedrin
Scooby Specialist
 
Member#: 48380
Join Date: Nov 2003
Default Calling all people who have OBDII scanners

anyone mind coming over to my house one day and pulling the CELs on my car? i would take you out to lunch or something. i would be VERY grateful i really need to see what CEL my car is throwing before i drive it to get exhaust work done and tuned.

my idle is at 2000 rpm so i definately know that my tgv valve porting has set off atleast one code.
* Registered users of the site do not see these ads.
kedrin is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 10-09-2004, 11:12 PM   #2
pegdrgr
Scooby Specialist
 
Member#: 25693
Join Date: Oct 2002
Location: Portland, Or
Vehicle:
2008 18x9" goodness
E85-380ftlbs @ 3100

Default

If you were closer to Houtson I would be happy to help you out, but Keller is a WEEE bit to far.
Double check all the connectors, and make sure you put the TGVs back on properly. If you can get the codes you will have a much better chance to solve this problem.
pegdrgr is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2004, 11:16 PM   #3
SilverSpool
Scooby Guru
 
Member#: 55869
Join Date: Feb 2004
Chapter/Region: TXIC
Location: **** Rancid
Vehicle:
YOTA Taco
M796

Default

I have one, is the car not running Kedrin? remember you met me at dave's house, i may be able to come by monday or tuesday, have an auto-x tomorrow and wayne has the scanner in san antonio, will be back tomorrow.
SilverSpool is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2004, 11:33 PM   #4
kedrin
Scooby Specialist
 
Member#: 48380
Join Date: Nov 2003
Default

Quote:
Originally Posted by SilverSpool
I have one, is the car not running Kedrin? remember you met me at dave's house, i may be able to come by monday or tuesday, have an auto-x tomorrow and wayne has the scanner in san antonio, will be back tomorrow.
that would be great! the car is running but it was idling at 2000 rpm but i got it down to 1500. The throttle cables were a little tight so its still the tgv vavles acting up i think but i want to be sure im not misfiring or running lean so i can drive to the exhaust shop and FIS. So basically my car is idling about 500 rpm high on idle while cold.
kedrin is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2004, 11:38 PM   #5
finnRex
A. Moderator
Moderator
 
Member#: 21095
Join Date: Jul 2002
Chapter/Region: TXIC
Location: Miss you, Charlie Murphy.
Vehicle:
RIP KTH & LMFH
'09 Crystal red Tintcoat

Default

I have a scan-tool at work, but that's in Dallas. If you can't find anyone else, lemme know. Call me or PM me.



Mika
finnRex is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2004, 11:41 PM   #6
SilverSpool
Scooby Guru
 
Member#: 55869
Join Date: Feb 2004
Chapter/Region: TXIC
Location: **** Rancid
Vehicle:
YOTA Taco
M796

Default

Quote:
Originally Posted by kedrin
that would be great! the car is running but it was idling at 2000 rpm but i got it down to 1500. The throttle cables were a little tight so its still the tgv vavles acting up i think but i want to be sure im not misfiring or running lean so i can drive to the exhaust shop and FIS. So basically my car is idling about 500 rpm high on idle while cold.
ill pm you tomorrow night with when i can come for sure
SilverSpool is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2004, 12:11 AM   #7
chrislehr
Scooby Specialist
 
Member#: 24165
Join Date: Sep 2002
Location: ATX
Vehicle:
2003 WRX Sedan
World Rally Blue

Default

Go to Autozone, borrow theirs. I do it ALL the time.
chrislehr is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2004, 04:04 AM   #8
afpdl
Scooby Guru
 
Member#: 26361
Join Date: Oct 2002
Chapter/Region: TXIC
Location: Sugar Land (Houston), Tx
Vehicle:
My shenanigans are
cheeky and fun

Default

I found out accessports pull codes on ecus that they are not married to. At least on stis.
afpdl is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2004, 11:46 AM   #9
HonduHunter
Scooby Guru
 
Member#: 28408
Join Date: Oct 2002
Chapter/Region: TXIC
Location: San Antonio, Tx
Vehicle:
2002 vf48ed WRX
OBP

Default

Quote:
Originally Posted by afpdl
I found out accessports pull codes on ecus that they are not married to. At least on stis.
on wrxs too
HonduHunter is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2004, 11:52 AM   #10
kedrin
Scooby Specialist
 
Member#: 48380
Join Date: Nov 2003
Default

could i use my friends sti accessport to pull my codes?
kedrin is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2004, 11:58 AM   #11
HonduHunter
Scooby Guru
 
Member#: 28408
Join Date: Oct 2002
Chapter/Region: TXIC
Location: San Antonio, Tx
Vehicle:
2002 vf48ed WRX
OBP

Default

Quote:
Originally Posted by kedrin
could i use my friends sti accessport to pull my codes?
i think so
HonduHunter is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2004, 12:14 PM   #12
finnRex
A. Moderator
Moderator
 
Member#: 21095
Join Date: Jul 2002
Chapter/Region: TXIC
Location: Miss you, Charlie Murphy.
Vehicle:
RIP KTH & LMFH
'09 Crystal red Tintcoat

Default

If you can use other people's Accessports, you can use my Accessport. Just shoot me a PM if you want



Mika
finnRex is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2004, 06:27 PM   #13
kedrin
Scooby Specialist
 
Member#: 48380
Join Date: Nov 2003
Default

finnrex helped me out today!

i now no longer have any CELs

it turned out it was my up pipe sensor.
kedrin is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2004, 12:26 AM   #14
finnRex
A. Moderator
Moderator
 
Member#: 21095
Join Date: Jul 2002
Chapter/Region: TXIC
Location: Miss you, Charlie Murphy.
Vehicle:
RIP KTH & LMFH
'09 Crystal red Tintcoat

Default

Cool, so it wasn't a downpipe issue. Glad to be able to help you out man If I didn't have my pops rollin' into town, I would have chilled a bit more


Mika
finnRex is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Of all the people who have posted in this thread, who has the longest user name? Asinine Off-Topic 52 02-15-2010 07:09 PM
Calling all people who have been to FIS in the past week roboace Texas Impreza Club Forum -- TXIC 6 01-15-2005 03:13 AM
Anyone near Rutgers have OBDII scanner REXchampman Tri-State Area Forum 4 02-17-2004 11:22 PM
To all the people who have the sti tranny and engine mounts. tcs007 General Community 25 02-28-2002 02:53 PM
Calling all Geeks who have old parts (computer parts) chuckles New England Impreza Club Forum -- NESIC 4 12-06-2001 03:31 PM

All times are GMT -4. The time now is 10:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2019, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.