Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday November 21, 2019
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Subaru Conversions

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.







* As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases. 
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-04-2019, 08:01 PM   #1
Dallin-01
Scooby Newbie
 
Member#: 496311
Join Date: Jan 2019
Default 02 2.5rs Wont start sometimes.

So, i have a 2002 Impreza 2.5 RS its the 5sp. the issue im having is it wont start sometimes. for instance i will crank it and it will start but if i crank it too short it wont start if i go to crank it again. sometimes starting fluid will do it, but not always. and when it does start with ether it starts really low idle and will stall, othertimes not. if im lucky and parked on a hill im usually golden.
* Registered users of the site do not see these ads.
Dallin-01 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 09-16-2019, 05:38 PM   #2
vwilson
Scooby Newbie
 
Member#: 506398
Join Date: Sep 2019
Default

What have you tried so far?
vwilson is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2019, 04:09 PM   #3
ctimpreza96
Scooby Newbie
 
Member#: 506661
Join Date: Sep 2019
Default

Very similar issue to my 04 TS manual transmission at 170k. Long story short it ended up being the fuel pump. The hill parking makes me think that is what it might be the related. I would check the electrical system and make sure you are getting a good connection. In my trouble shooting replaced the neutral safety switch and starter.
ctimpreza96 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 12:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2019, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.