Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday April 19, 2018
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Car Audio, Video & Security

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-31-2017, 05:42 PM   #776
Rafaelsoares123
Scooby Newbie
 
Member#: 459508
Join Date: Dec 2016
Chapter/Region: NESIC
Vehicle:
2012 Wrx
Silver

Default

Quote:
Originally Posted by Rafaelsoares123 View Post
i hope someone can help me.... been researching for a while now and got nothing



bought the car used which was supposed to have a starter, but dealers removed it because "it wouldnt be covered in warranty due to being aftermarket"



at first i ofcourse assumed it was the batteries, nope.



I tried bringing it to subaru to see if having the fobs could be programmed would fix it, their computers wouldnt accept the code.



I got two fobs, and im certain they belong to this car



I believe something may have been unplugged/ snipped in the process of removing the starter, does anyone have knowledge of the wiring set up?



I tried doing the manual programming everything communicated correctly but the fobs never worked, horns go off when i unlocked using the key, when i lock the car with driverside lock button i hear the lock chirp. everything seems to be working but i cant seem to figure out whats unplugged. I did notice a couple cables disconnected, but they are different colors i dont think they belong together where is the keyless module located? i was thinking maybe someone accidently ripped it out, but wouldnt that mean the car wouldnt have any means of security?(locking, unlocking, horn going off upon incorrectly opening doors, lock chirp)



Thanks to anyone in advance that could help



feel free to text me if you think you got this figured out 401-297-8841


* Registered users of the site do not see these ads.
Rafaelsoares123 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 08-01-2017, 09:05 AM   #777
Charlie-III
NASIOC Supporter
 
Member#: 30669
Join Date: Dec 2002
Chapter/Region: Tri-State
Location: USA, North NJ, 07456
Vehicle:
1998 Legacy 2.5GT
Silver Sleeper BK, 5MT

Default

For a 2001 RS USDM and factory alarm, the little red light/pushbutton on the dash, if it's broken (red lens falls out) is that an issue for the system?
I'm guessing it makes it a PITA programming remotes, going into valet mode, etc.

Should the system still work though?

It's a customer car, remote quit working but I think it is due to them getting a new car battery and losing programming. I can't get into programming mode though.

BTW, what fuses feed the remote and alarm? My documents don't show them.

.

Last edited by Charlie-III; 08-01-2017 at 11:55 AM.
Charlie-III is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2017, 11:34 PM   #778
dkempner
Scooby Newbie
 
Member#: 462832
Join Date: Feb 2017
Default

I have a 2016 WRX with keyless entry but no push to start. I bought replacement keys from Amazon. Are these able to be programmed without visiting the dealer? Will a car locksmith be able to program them more cheaply?
dkempner is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2017, 11:27 AM   #779
Charlie-III
NASIOC Supporter
 
Member#: 30669
Join Date: Dec 2002
Chapter/Region: Tri-State
Location: USA, North NJ, 07456
Vehicle:
1998 Legacy 2.5GT
Silver Sleeper BK, 5MT

Default

OK, for the older factory alarm, made by Code Alarm, all black rectangular remote used on...
Impreza, 96-01 (I think dependent on build date, may be an Alpine if late)
Legacy, 95-99
Forester, 98-00

The FCC code is, GOH-M24.
Uses a small 12volt battery, about 1/2 the length of a AAA.
Programming remotes can be found here....about 2/3's of the way down...http://www.cars101.com/subaru/keyles...gram%20remotes
The remote receiver for this system is under the drivers side of the dash, just above the interior fusebox. If you pull the coin holder out (covering the interior fuse box) you can "sorta see" the receiver. Yes, it's a PITA to get to, but unlike later models (receiver seems to be under the center console) it's not too bad.
I searched this thread, looks like few have questions on this series programming.

PS, trying out the linked FOB programming on a 01 Impreza RS, the method in the first post didn't work, thus my comment on build date.
I will update this post if the linked method works on the 01 RS.

Follow up, the method I linked in this post worked on the 01 RS. Yay!

Last edited by Charlie-III; 11-22-2017 at 09:52 AM.
Charlie-III is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2017, 02:34 PM   #780
Namyjay
Scooby Newbie
 
Member#: 475328
Join Date: Sep 2017
Default Help

So, i have a 2008 Impreza. Up until about 3 weeks ago, the factory remotes worked fine. Then they intermittently stopped working to lock and unock the doors, etc. and so i thought maybe its the battery. changed the battery and it was not it.
Now, I had wanted remote start anyway, so i thought upgrading to that would override whatever issues i was having with the remotes and kill two birds.

I get the remote installed and its working fine at the place. Get home, and same issues as before with the new remote.

Its not all the time. It seems to work after I drive the car. But after its been sitting for a while, like in my driveway over night, it wont open in the morning.

So i paid all this money for remote start hoping that it was fix the beginning issue but now neither are right.

Ideas of what it is please???? though it seems random, I cant help but notice it happens only at my house....

So weird.
Namyjay is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2017, 09:54 AM   #781
Charlie-III
NASIOC Supporter
 
Member#: 30669
Join Date: Dec 2002
Chapter/Region: Tri-State
Location: USA, North NJ, 07456
Vehicle:
1998 Legacy 2.5GT
Silver Sleeper BK, 5MT

Default

Quote:
Originally Posted by Namyjay View Post
So, i have a 2008 Impreza. Up until about 3 weeks ago, the factory remotes worked fine. Then they intermittently stopped working to lock and unock the doors, etc. and so i thought maybe its the battery. changed the battery and it was not it.
Now, I had wanted remote start anyway, so i thought upgrading to that would override whatever issues i was having with the remotes and kill two birds.

I get the remote installed and its working fine at the place. Get home, and same issues as before with the new remote.

Its not all the time. It seems to work after I drive the car. But after its been sitting for a while, like in my driveway over night, it wont open in the morning.

So i paid all this money for remote start hoping that it was fix the beginning issue but now neither are right.

Ideas of what it is please???? though it seems random, I cant help but notice it happens only at my house....

So weird.
Maybe a ground is poor or your main car battery is getting weak. If you can, leave the car on a trickle charger overnight and try the remote in the morning.
Charlie-III is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2017, 06:01 PM   #782
Jiiks
Scooby Newbie
 
Member#: 478387
Join Date: Nov 2017
Vehicle:
2002 Impreza STI

Default

Anyone have any idea how to wire an aftermarket keyless entry to an alphacorp system? I tried the red/white yellow/red wires but they don't seem to work at all.

It's the following unit:


I can post images of it if needed.
Jiiks is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2017, 08:18 AM   #783
Jiiks
Scooby Newbie
 
Member#: 478387
Join Date: Nov 2017
Vehicle:
2002 Impreza STI

Default

Okay I figured it out. Here's a diagram incase anyone ever has the same system and needs to wire it: (sorry for the terrible pictures my scanner didn't want to cooperate so I had to use my phone)

Manufacturer: Alpha Corp
Model No. CV98N
Part #: 88035FE031



Unlock pin also goes to pin 4 in the connector.(white wire in my case)

Last edited by Jiiks; 12-27-2017 at 08:26 AM.
Jiiks is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2018, 09:30 AM   #784
dreamer9142
Scooby Newbie
 
Member#: 482497
Join Date: Feb 2018
Unhappy Will this work for me? HELP!!!!!

So, I bought a 2007 Impreza 2.5i hatchback yesterday and was able to unlock it and start it at the dealership for the test drive using the key, the key fob was left inside the dealership. Later at home after I had locked the car with the lock button on the door, I went back out to my car and used the key to unlock the car, the key fob was left in the house. My alarm went off, I don't know what finally made the alarm stop, but it did. I was always outside of the car when I tried to open it. The security light didn't seem to ever stop blinking, even when the alarm was off. Would reprogramming the key fob fix my issue and allow me to get in my car to start it? I assume I am going to have to open the door, set the alarm off and sit in the car and wait for the alarm to go off before I can reprogram the fob. I see on the forum that turning the key on three times will shut the alarm off, really? I don't know if this post makes any sense, I am worried I just messed up by buying this car. It is supposed to be replacing my 96 outback with 290,000 miles on it. Feel free to text or call with advice please... 216-804-1050

Last edited by dreamer9142; 02-23-2018 at 09:36 AM.
dreamer9142 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2018, 12:52 PM   #785
seb28
Scooby Newbie
 
Member#: 291749
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: E. Canada
Location: Québec, Canada
Vehicle:
2007 Impreza WRX
WHITE

Default

Quote:
Originally Posted by dreamer9142 View Post
So, I bought a 2007 Impreza 2.5i hatchback yesterday and was able to unlock it and start it at the dealership for the test drive using the key, the key fob was left inside the dealership. Later at home after I had locked the car with the lock button on the door, I went back out to my car and used the key to unlock the car, the key fob was left in the house. My alarm went off, I don't know what finally made the alarm stop, but it did. I was always outside of the car when I tried to open it. The security light didn't seem to ever stop blinking, even when the alarm was off. Would reprogramming the key fob fix my issue and allow me to get in my car to start it? I assume I am going to have to open the door, set the alarm off and sit in the car and wait for the alarm to go off before I can reprogram the fob. I see on the forum that turning the key on three times will shut the alarm off, really? I don't know if this post makes any sense, I am worried I just messed up by buying this car. It is supposed to be replacing my 96 outback with 290,000 miles on it. Feel free to text or call with advice please... 216-804-1050
Yeah turnig the key on three time will stop the alarm. If you lock the door with the remote or the inside button, the alarm will automatically get armed. You then must unlock the door with the remote if you don’t want the alarm to go off. Not sure but I think that if you lock the door with the key the alarm won’t arm.
seb28 is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2018, 01:04 PM   #786
RexyGirl
Scooby Specialist
 
Member#: 63616
Join Date: Jun 2004
Chapter/Region: South East
Location: Mastro Subaru, Sanford FL
Vehicle:
1996 Volvo 850 Turbo
with mods :)

Default

Quote:
Originally Posted by seb28 View Post
Yeah turnig the key on three time will stop the alarm. If you lock the door with the remote or the inside button, the alarm will automatically get armed. You then must unlock the door with the remote if you don’t want the alarm to go off. Not sure but I think that if you lock the door with the key the alarm won’t arm.
THe system has to be put in valet mode in order to open the door with just the key (not the remote)

See page one for instuctions
RexyGirl is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2018, 03:32 AM   #787
PDXREALTOR
Scooby Newbie
 
Member#: 468393
Join Date: May 2017
Location: PDX OREGON
Vehicle:
2017 STI

Default

2017 STI limited (push button start). The damn car is stuck in alarm 'arm' mode.

My door locks quit working, I swapped the fuse, and ever since then the immobilizer light flashes and anytime I open the door the alarm goes off.

I've tried everything in the manual with no success.

It's as if the antennas aren't picking up my fob - neither remotely or via any button presses.

The push start button is completely dead - no accessory functions just illumination with or without headlights.

PDXREALTOR is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2018, 05:08 PM   #788
RexyGirl
Scooby Specialist
 
Member#: 63616
Join Date: Jun 2004
Chapter/Region: South East
Location: Mastro Subaru, Sanford FL
Vehicle:
1996 Volvo 850 Turbo
with mods :)

Default

Quote:
Originally Posted by PDXREALTOR View Post
2017 STI limited (push button start). The damn car is stuck in alarm 'arm' mode.

My door locks quit working, I swapped the fuse, and ever since then the immobilizer light flashes and anytime I open the door the alarm goes off.

I've tried everything in the manual with no success.

It's as if the antennas aren't picking up my fob - neither remotely or via any button presses.

The push start button is completely dead - no accessory functions just illumination with or without headlights.

If you are under 36,000 miles, or have an extended warranty, take it to the dealer. It should be covered.

Check the battery in your remote as well. It might be that simple
RexyGirl is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Factory Alarm + Keyless entry from 04 FXT Skidd Interior/Dressup/Audio & Security 0 01-22-2009 08:26 PM
Factory alarm/keyless entry install - Anyone want to help?! NickWRX Tri-State Area Forum 3 07-06-2008 09:22 PM
All you need to know about ass hair. WRick Off-Topic 22 01-23-2006 07:22 PM
Factory Alarm / Keyless entry Woody Vancouver Impreza Club Forum -- VIC 3 04-21-2002 11:51 PM
Factory alarm/keyless entry on MY01 Safir Car Audio, Video & Security 1 02-08-2001 01:01 PM

All times are GMT -4. The time now is 06:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2018 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2017, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.