Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday March 22, 2019
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Pre-2002 Factory Turbo Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 01-21-2019, 07:04 PM   #1
Metzenw
Scooby Newbie
 
Member#: 351532
Join Date: Mar 2013
Chapter/Region: NWIC
Location: Arlington, WA
Vehicle:
96 Impreza Coupe
Blue

Default EJ20G Compression Test

I bought a 96 Impreza a few months ago with an EJ20G swap.

I got the car running well and bought everything for a Robtune. (Injectors, EBC, Coil Conversion.. ETC.)

So found out the engine couldn't hold the extra boost and lost number 4 cylinder.

Engine ran amazing before.

I did a compression test and i get Zero. Nothing.
I checked number 2 next to it and i get 120 PSI.

I did a leakdown test and I get better then 10% leakage.

Any idea how you can get Zero compression and yet pass a leakdown test with flying colors?

I hear a little air coming out the Oil fill, but nothing out of the Coolant, Intake or Exhaust.

Could I have a broken valve spring? and the pressure in the cylinder from the leakdown is keeping the valve close making it show good?

Either way the engine has to come out, cause I'm not pulling a head in the car.

I get this post is kind of redundant as I'll get the problem solved. I just figured i'd share this really weird situation.
Metzenw is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 10:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2017, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.