Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday December 15, 2017
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-12-2002, 11:22 AM   #1
byroll01
NASIOC Supporter
 
Member#: 611
Join Date: Dec 1999
Chapter/Region: Tri-State
Location: Saratoga Springs NY
Vehicle:
14 E63s AMG
09 ML63 AMG

Default CE PO171--too lean bank one???

I put in a new K&N filter on my homemade intake (I made my own maf adapter out of an old iceman intake) and I started getting this code. Has anyone seen this before? If I use my old filter(very dirty) it wont happen. Although it did happen one time a while ago when I first tried to clean the old filter and then it never happened again.
If anyone could help me understand this code I would appreciate it.


thanks
byron
* Registered users of the site do not see these ads.
byroll01 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 09-12-2002, 01:41 PM   #2
Hank3
Scooby Guru
 
Member#: 16157
Join Date: Mar 2002
Chapter/Region: South East
Location: Tallahassee, FL
Vehicle:
'03 Mazda P5 <><
'02 WRX & '08 MS3 SOLD!!!

Default

I've had this CEL pop up regularly in the past couple months. I haven't been able to pinpoint the problem yet. It could be leaky vacuum hoses as some of the others have said. I don't know if it has something to do with the intake or not. I'm running a Cold Air Intake from MRT so that might be it. But the thing is that I ran with the CAI for the a few thousand mile and then all of the sudden it just starts coming on regularly. I'm checking all of my vacuum hoses carefully this weekend and then switching out my CAI for the stocker intake to see if the CEL still comes on.
Hank3 is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2002, 03:26 PM   #3
Brewmaster
Scooby Specialist
 
Member#: 16856
Join Date: Mar 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: Slow :)
Vehicle:
"I work until BEER
O clock" Stephen King

Default

I got this cel after unichip install. had the unichip remaped and no
problems yet that was 2 months ago. Good Luck

Jim
Brewmaster is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2002, 03:54 PM   #4
jimb
Scooby Specialist
 
Member#: 9923
Join Date: Sep 2001
Vehicle:
2005 Legacy GT
RIP MBP WRX

Default

Making your own intake is dangerous unless you know exactly what you are doing. There are alot of factors that go into what and how that MAF sensor is measuring airflow. Chances are more air is flowing than the MAF sensor is reading, and your cel is correct, you are running lean. Could be other factors as well, someone above mentioned a leak in the intake after the MAF, that is a good posibility too.

jb
jimb is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to fix: p2096 Post Catalyst Fuel Trim System Too Lean Bank 1 Honkey3k Normally Aspirated Powertrain 3 02-11-2016 11:44 PM
edited: check engine light p1071 ystem too lean bank 1 brianmurder13 General Community 2 04-05-2009 03:06 PM
cgeck engine p1071 system too lean bank 1 brianmurder13 General Community 7 04-05-2009 05:19 AM
CEL P0171 trouble shooting. Too Lean, Bank 1. theDaishi Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 10 09-15-2008 11:49 PM
P2096 Post Catalyst Fuel Trim System Too Lean Bank ? TampaSTI Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo) 3 07-18-2005 06:46 AM

All times are GMT -4. The time now is 10:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2017 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2017, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.