Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday April 26, 2019
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Car Audio, Video & Security

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-20-2008, 02:17 AM   #1
baneonrt
Scooby Newbie
 
Member#: 174281
Join Date: Mar 2008
Default '08 OEM Nav - Map DVD Stuck!

Ok, I made a stupid mistake. I thought I'd be clever and make a custom navigation DVD that included the version 6300 update file so I wouldn't have to load the update disc every time I disconnected the battery. Seemed like an innocent task at the time. I figured if it didn't work then oh well, a DL DVD is now a coaster.

Well, I put the DVD in the map slot and now the system doesn't recognize a disc is there at all. Therefore it won't eject said disc. Just says something like "No Map DVD loaded" or something similar.

HELP! Any ideas? Is there a special key combination to force a disc eject? I know if you hold down the "tilt" button it will force eject the CD/DVD top slot, but I haven't yet found a method for forcing the map DVD to eject.

I've tried disconnecting the battery again but nothing seems to be working. Searches on Google have also turned up nothing.

Steve
* Registered users of the site do not see these ads.
baneonrt is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 03-20-2008, 02:48 AM   #2
ILSMKU2
Scooby Specialist
 
Member#: 77908
Join Date: Dec 2004
Chapter/Region: SCIC
Location: OC
Vehicle:
2011 E92 ///M3
RIP 11, 09, 06, 03 STI's

Default

Its in your manual dude!

Go out there and honk your horn 5 times while holding the tilt button down. It will eject!
ILSMKU2 is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2008, 03:07 AM   #3
baneonrt
Scooby Newbie
 
Member#: 174281
Join Date: Mar 2008
Default

Quote:
Originally Posted by djennison View Post
Its in your manual dude!

Go out there and honk your horn 5 times while holding the tilt button down. It will eject!
Smartass remarks are not appreciated!!!



Although I must admit I tried it but with the horn relay removed

Steve
baneonrt is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2008, 03:10 AM   #4
ILSMKU2
Scooby Specialist
 
Member#: 77908
Join Date: Dec 2004
Chapter/Region: SCIC
Location: OC
Vehicle:
2011 E92 ///M3
RIP 11, 09, 06, 03 STI's

Default



Did you look in your manual yet?
ILSMKU2 is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2008, 03:16 AM   #5
ILSMKU2
Scooby Specialist
 
Member#: 77908
Join Date: Dec 2004
Chapter/Region: SCIC
Location: OC
Vehicle:
2011 E92 ///M3
RIP 11, 09, 06, 03 STI's

Default

Im probably going to get pointed for this. But that was funny. *falls out of chair*
ILSMKU2 is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2008, 03:25 AM   #6
wrxwagon253
Scooby Specialist
 
Member#: 125620
Join Date: Sep 2006
Chapter/Region: NWIC
Location: Tacoma/Gig Harbor
Vehicle:
05 3076R Wagon
B5 S4 w/ Stg.3 RS6 kit

Default

Good to see you both have a good sense of humor..I was reading what you say and that **** had me crackin up..
wrxwagon253 is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2008, 03:32 AM   #7
baneonrt
Scooby Newbie
 
Member#: 174281
Join Date: Mar 2008
Default

yeah, I'm glad everyone is getting a good laugh at my frustration

Yes, I've gone through both the car and nav system manuals. The nav system mentions a problem with a disc not ejecting but says nothing about a solution.

Steve
baneonrt is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2008, 03:38 AM   #8
ILSMKU2
Scooby Specialist
 
Member#: 77908
Join Date: Dec 2004
Chapter/Region: SCIC
Location: OC
Vehicle:
2011 E92 ///M3
RIP 11, 09, 06, 03 STI's

Default

Im sorry! I didnt mean any harm. I didnt think you would do it. And I thought the manual would have told you what to do. Sorry I can help. At least Im a free Bump!

Bump for you!
ILSMKU2 is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2008, 03:48 AM   #9
baneonrt
Scooby Newbie
 
Member#: 174281
Join Date: Mar 2008
Default

Quote:
Originally Posted by djennison View Post
Im sorry! I didnt mean any harm. I didnt think you would do it. And I thought the manual would have told you what to do. Sorry I can help. At least Im a free Bump!

Bump for you!
Not a problem at all. I do have a decent sense of humor. I did try the horn thing BUT I removed the horn relay so no noise

I'm going to try calling Kenwood tomorrow. I know the hardware is perfectly fine. I will be very surprised if they don't have an easy way to force an eject for either drive.

Otherwise I guess it's off to my dealer and pray they don't scratch the crap out of the dash screwing around with it.

Steve
baneonrt is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2008, 11:15 PM   #10
ILSMKU2
Scooby Specialist
 
Member#: 77908
Join Date: Dec 2004
Chapter/Region: SCIC
Location: OC
Vehicle:
2011 E92 ///M3
RIP 11, 09, 06, 03 STI's

Default

Wow, Im shocked no answer has been posted yet. I hope you get it worked out Steve.


Bump.
ILSMKU2 is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2008, 11:21 PM   #11
RexyGirl
Scooby Specialist
 
Member#: 63616
Join Date: Jun 2004
Chapter/Region: South East
Location: Mastro Subaru, Sanford FL
Vehicle:
1996 Volvo 850 Turbo
with mods :)

Default

Quote:
Originally Posted by baneonrt View Post
Not a problem at all. I do have a decent sense of humor. I did try the horn thing BUT I removed the horn relay so no noise

I'm going to try calling Kenwood tomorrow. I know the hardware is perfectly fine. I will be very surprised if they don't have an easy way to force an eject for either drive.

Otherwise I guess it's off to my dealer and pray they don't scratch the crap out of the dash screwing around with it.

Steve
How would they scratch the dash if the navigation is under the seat?

Where did you put the CD? In the dash or under the seat?

Quote:
NOTE
• The navigation system main unit is located under the driver's seat.
• Before you load a DVD-ROM disc for the first time, press the reset
button for more than one second. Use the tip of a pen or similar
item for this purpose.
• If a malfunction occurs during operation, try pressing the reset
button. The system may recover from the problem.
Hope that helps

Last edited by RexyGirl; 03-20-2008 at 11:27 PM.
RexyGirl is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2008, 01:05 AM   #12
baneonrt
Scooby Newbie
 
Member#: 174281
Join Date: Mar 2008
Default

Quote:
Originally Posted by rexygirl View Post
How would they scratch the dash if the navigation is under the seat?

Where did you put the CD? In the dash or under the seat?



Hope that helps
Ummm, this is an '08. The whole navigation system is in the dash and the brackets holding it in are sheet metal. They would tear up the dash if not careful.

Steve
baneonrt is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2008, 01:06 AM   #13
baneonrt
Scooby Newbie
 
Member#: 174281
Join Date: Mar 2008
Default

Quote:
Originally Posted by djennison View Post
Wow, Im shocked no answer has been posted yet. I hope you get it worked out Steve.


Bump.
Someone on here PM'd me the answer. He's/She's my freaking hero!

With the face open touch the upper right corner of the touch screen for about 5 seconds. Worked great

So for the CD/DVD slot you hold the tilt button. For the Map DVD slot you do the above.

So glad I don't have to visit the dealer

Steve
baneonrt is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2008, 01:06 AM   #14
ILSMKU2
Scooby Specialist
 
Member#: 77908
Join Date: Dec 2004
Chapter/Region: SCIC
Location: OC
Vehicle:
2011 E92 ///M3
RIP 11, 09, 06, 03 STI's

Default

Nice! Glad it worked out!
ILSMKU2 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2010, 11:23 PM   #15
RosscoB
Scooby Newbie
 
Member#: 259989
Join Date: Oct 2010
Chapter/Region: TXIC
Location: Austin, TX
Vehicle:
2012 Impreza WRX
WRB

Default

Nice work. Thank You. I had the same problem.
RosscoB is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2017, 06:35 PM   #16
ryanppax
Scooby Newbie
 
Member#: 466158
Join Date: Apr 2017
Default

Was there ever a way to get the head unit working again?
I disconnected my battery and got this same problem. After reading this thread, I figured out how to get the DVD out. Now how do I get past this message? It seems my map drive is broken and is not reading disks at all. I just want to play music through the RCA and adjust the equalizers


I would create a new thread but yknow forum rules say I need to have 3 legit posts
ryanppax is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WTB: (AZ) '08 STi OEM Nav/DVD, BBS wheels SixD7 Private 'Wanted' Classifieds 6 11-25-2009 10:51 AM
'08 WRX Nav robertom Newbies & FAQs 5 03-09-2008 12:30 PM
FS: OEM Subaru Navigation DVD maps update ver 2.0 speedys4 Interior/Dressup/Audio & Security 3 03-21-2007 07:41 PM
no any good head unit with nav and dvd,? subaru222 Car Audio, Video & Security 7 04-17-2006 06:51 PM

All times are GMT -4. The time now is 08:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2017, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.