Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday September 20, 2017
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Open Source Reflashes

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-16-2009, 07:10 PM   #1
Dubstar112
Scooby Specialist
 
Member#: 143149
Join Date: Mar 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: No evo 9, no sti swap wrx
Vehicle:
2006 gmc envoy
stealth

Default 2007 wrx, open port 2.0 ECU flash wont read

I get this error. Any thoughts?

[19:08:24.031] J2534 API Version: 04.04
[19:08:24.031] J2534 DLL Version: 0.50.2464 Jan 29 2009 10:58:58
[19:08:24.031] Device Firmware Version: 1.06.2536
[19:08:27.468] kernel get version
[19:08:27.843] SSM2 init
[19:08:28.093] SSM2 ECU ID is 4D 12 58 40 06
[19:08:28.171] Requesting Seed...
[19:08:28.218] Sending Key...
[19:08:28.859] interface close
[19:08:28.875] interface close
* Registered users of the site do not see these ads.
Dubstar112 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 05-17-2009, 11:52 AM   #2
jaxscuby
Sammo Hung
Moderator
 
Member#: 10613
Join Date: Sep 2001
Chapter/Region: South East
Location: S Ga / N Fla
Vehicle:
2002 USDM WRX
WRB

Default

do you have green connectors?
jaxscuby is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2009, 06:35 PM   #3
Dubstar112
Scooby Specialist
 
Member#: 143149
Join Date: Mar 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: No evo 9, no sti swap wrx
Vehicle:
2006 gmc envoy
stealth

Default

Everything I read said nothing about needing them for a 2007 wrx.
Dubstar112 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2009, 08:26 PM   #4
sleepyfu
Scooby Specialist
 
Member#: 124219
Join Date: Aug 2006
Chapter/Region: NWIC
Location: Seattle, WA
Vehicle:
2017 WRX (P)
Lapis blue

Default

Make sure all cable connections are seated, I've heard the plastic knee panel pushing the ODBII connector out before.

Try pressing the OK button on ECUflash then turn the key from position 2 to 3 (ACC)
sleepyfu is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2013, 08:43 PM   #5
Amars
Scooby Newbie
 
Member#: 357288
Join Date: May 2013
Chapter/Region: NWIC
Location: Bellingham, WA
Vehicle:
2007 Impreza WRX Ltd
Silver

Default

Was this ever resolved? I am experiencing the same symptoms using ECUFLASH / Openport 2.0 / '07 WRX

[17:38:52.442] J2534 API Version: 04.04
[17:38:52.442] J2534 DLL Version: 1.00.3721 Jan 9 2013 17:24:59
[17:38:52.442] Device Firmware Version: 1.12.3688
[17:38:52.442] Device Serial Number: TAZ6AIhu
[17:38:52.610] SSM2 init
[17:38:53.024] SSM2 init
[17:38:53.438] SSM2 init
[17:38:53.853] SSM2 init
[17:38:54.267] SSM2 init
[17:38:54.514] SSM2 ECU ID is 4D12584006
[17:38:54.596] Requesting Seed...
[17:38:54.642] Sending Key...
[17:38:55.261] interface close
[17:38:55.275] interface close
Amars is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2013, 10:38 PM   #6
Black94Snake
Scooby Specialist
 
Member#: 274499
Join Date: Feb 2011
Chapter/Region: NESIC
Location: RI
Vehicle:
1994 5.8T Cobra
755rwhp @ 16psi

Default

Quote:
Originally Posted by Amars View Post
Was this ever resolved? I am experiencing the same symptoms using ECUFLASH / Openport 2.0 / '07 WRX

[17:38:52.442] J2534 API Version: 04.04
[17:38:52.442] J2534 DLL Version: 1.00.3721 Jan 9 2013 17:24:59
[17:38:52.442] Device Firmware Version: 1.12.3688
[17:38:52.442] Device Serial Number: TAZ6AIhu
[17:38:52.610] SSM2 init
[17:38:53.024] SSM2 init
[17:38:53.438] SSM2 init
[17:38:53.853] SSM2 init
[17:38:54.267] SSM2 init
[17:38:54.514] SSM2 ECU ID is 4D12584006
[17:38:54.596] Requesting Seed...
[17:38:54.642] Sending Key...
[17:38:55.261] interface close
[17:38:55.275] interface close
Read this...

Quote:
Originally Posted by jaxscuby View Post
do you have green connectors?
Black94Snake is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2017, 04:00 PM   #7
sonofageek07
Scooby Newbie
 
Member#: 472306
Join Date: Aug 2017
Chapter/Region: MWSOC
Location: Plattsmouth
Vehicle:
2007 Impreza 2.5I
Black

Default 07 impreza2.5i ecuflash issue

So, im trying to work with Mike on an E-Tune but im having a hell of a time getting things to work. My laptop has windows 10, I finally got all the Romraider software to work but ecuflash just keeps giving me this error. It sees the openport 2.0 cable but just won't read my ECU, I have tried with and without the test connectors hooked up.

[14:14:57.930] Logging to file C:/Documents and Settings/Administrator/Application Data/OpenECU/EcuFlash/logs/ecuflash_log_20170911t141457.txt
[14:14:57.930] EcuFlash Version 1.44.4799
[14:14:57.930] OS Version Windows XP
[14:14:57.930] Kernel Type winnt
[14:14:57.930] Kernel Version 5.1.2600
[14:14:57.930] CPU i386
[14:14:57.930] Product Name Windows XP
[14:14:57.930] Product Type windows
[14:14:57.930] Product Version xp
[14:14:57.930] Qt Version 5.6.0
[14:14:57.930] Qwt Version 6.1.2
[14:14:57.930] QwtPlot3D Version 0.2.6
[14:14:57.930] Boost Version 1.60
[14:14:57.930] FTDI Library Version 3.02.11
[14:14:57.930] Openport J2534 Library Version 1.02.4798
[14:14:57.945] 67 memory models read.
[14:14:57.945] scanning for metadata models in C:/Program Files/OpenECU/EcuFlash/rommetadata
[14:14:58.351] 745 ROM metadata models scanned.
[14:14:58.351] checksum module "subarudbw" loaded.
[14:14:58.351] checksum module "subarudiesel" loaded.
[14:14:58.351] checksum module "subaruhitachi" loaded.
[14:14:58.351] checksum module "mitsucan" loaded.
[14:14:58.351] checksum module "mitsuh8" loaded.
[14:14:58.351] patch module "Subaru CAN Enhanced RAM Parameter Logging" loaded.
[14:14:58.351] patch module "Mitsu CAN RAM Parameter Logging" loaded.
[14:14:58.351] using metadata XML ID read_subarush7058can from file C:/Program Files/OpenECU/EcuFlash/rommetadata/read templates/read_subarush7058can.xml
[14:14:58.367] flashing tool "wrx02" loaded.
[14:14:58.367] flashing tool "wrx04" loaded.
[14:14:58.367] flashing tool "sti04" loaded.
[14:14:58.383] flashing tool "sti05" loaded.
[14:14:58.383] flashing tool "mitsucan" loaded.
[14:14:58.383] flashing tool "mitsukernel" loaded.
[14:14:58.383] flashing tool "mitsukernelocp" loaded.
[14:14:58.383] flashing tool "mitsubootloader" loaded.
[14:14:58.383] flashing tool "shbootmode" loaded.
[14:14:58.383] flashing tool "shaudmode" loaded.
[14:14:58.383] flashing tool "subarucan" loaded.
[14:14:58.398] flashing tool "subarucand" loaded.
[14:14:58.398] flashing tool "subarubrz" loaded.
[14:14:58.398] flashing tool "subaruhitachi" loaded.
[14:14:58.539] J2534 API Version: 04.04
[14:14:58.539] J2534 DLL Version: 1.02.4798 Jun 13 2016 17:17:10
[14:14:58.539] Device Firmware Version: 1.16.4769
[14:14:58.539] Device Serial Number: TAg4InET
[14:14:58.555] interface close
[14:14:58.680] J2534 API Version: 04.04
[14:14:58.680] J2534 DLL Version: 1.02.4798 Jun 13 2016 17:17:10
[14:14:58.680] Device Firmware Version: 1.16.4769
[14:14:58.680] Device Serial Number: TAg4InET
[14:14:58.680] interface close
[14:14:58.805] J2534 API Version: 04.04
[14:14:58.805] J2534 DLL Version: 1.02.4798 Jun 13 2016 17:17:10
[14:14:58.805] Device Firmware Version: 1.16.4769
[14:14:58.805] Device Serial Number: TAg4InET
[14:14:58.805] interface close
[14:14:58.930] J2534 API Version: 04.04
[14:14:58.930] J2534 DLL Version: 1.02.4798 Jun 13 2016 17:17:10
[14:14:58.930] Device Firmware Version: 1.16.4769
[14:14:58.930] Device Serial Number: TAg4InET
[14:14:58.930] interface close
[14:14:59.055] J2534 API Version: 04.04
[14:14:59.055] J2534 DLL Version: 1.02.4798 Jun 13 2016 17:17:10
[14:14:59.055] Device Firmware Version: 1.16.4769
[14:14:59.055] Device Serial Number: TAg4InET
[14:14:59.055] interface close
[14:14:59.180] J2534 API Version: 04.04
[14:14:59.180] J2534 DLL Version: 1.02.4798 Jun 13 2016 17:17:10
[14:14:59.180] Device Firmware Version: 1.16.4769
[14:14:59.180] Device Serial Number: TAg4InET
[14:14:59.180] interface close
[14:15:24.742] using metadata XML ID read_subarush7058can from file C:/Program Files/OpenECU/EcuFlash/rommetadata/read templates/read_subarush7058can.xml
[14:15:24.758] J2534 API Version: 04.04
[14:15:24.758] J2534 DLL Version: 1.02.4798 Jun 13 2016 17:17:10
[14:15:24.758] Device Firmware Version: 1.16.4769
[14:15:24.758] Device Serial Number: TAg4InET
[14:15:26.930] kernel get version
[14:15:27.133] J2534 error [ERR_TIMEOUT].
[14:15:27.336] J2534 error [ERR_TIMEOUT].
[14:15:34.258] interface close
[14:15:34.367] interface close
sonofageek07 is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2017, 04:36 PM   #8
Black94Snake
Scooby Specialist
 
Member#: 274499
Join Date: Feb 2011
Chapter/Region: NESIC
Location: RI
Vehicle:
1994 5.8T Cobra
755rwhp @ 16psi

Default

So, with your 2007 2.5i... Are you running the most recent definitions from the RR page?
It looks as if ECUFlash is loading every protocol under the sun, except the one you need.

There are a few settings in the newer versions of ECUFlash, that you need to manually set. I can talk you through them, if you PM me.

Last edited by Black94Snake; 09-11-2017 at 04:51 PM. Reason: Went to the actual page, not the app...
Black94Snake is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2017, 10:36 AM   #9
sonofageek07
Scooby Newbie
 
Member#: 472306
Join Date: Aug 2017
Chapter/Region: MWSOC
Location: Plattsmouth
Vehicle:
2007 Impreza 2.5I
Black

Default ecuflash errors

Yeah, I have all the newest definitions for ecuflash and romraider. I've tried it on Windows XP and 10. Everything looks good. There aren't any error or notifications when I open the programs. But I get the same J2534 error Everytime. It lists out the error like 15 times in a row.
sonofageek07 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WTB Open Port 2.0 and CAI for 09 WRX Hatch geneahn Private 'Wanted' Classifieds 1 11-11-2009 04:01 PM
FS: Open Port 2.0 Tactrix Cable ocelot21 NWIC Private Classifieds 8 11-10-2009 06:41 PM
Tactrix Open Port 2.0 4x4skuns Engine/Power/Exhaust 11 04-15-2009 02:45 PM
Open port 2.0 wont read ecu 07wrxva Open Source Reflashes 2 04-12-2009 06:56 PM
open port 2.0 connect Wrx.CHRIS.Wrx Open Source Reflashes 5 03-06-2009 10:54 AM

All times are GMT -4. The time now is 12:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2017 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2017, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.