Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday September 23, 2017
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Interior & Exterior Modification

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-22-2012, 11:29 PM   #1
jazzy_JAE
Scooby Newbie
 
Member#: 283942
Join Date: May 2011
Chapter/Region: BAIC
Location: livermore
Vehicle:
2008 Impreza WRX STI
Aspen White

Exclamation License plate lights won't work

hello, so i noticed last night that my license plate lights were out. One of the bulbs was burnt out, so i replaced both of them, they still wouldn't go on, so i checked the fuse for the running lights, and it's still good, any other ideas?

i got pulled over twice on the way home from work tonight, and i want to try to get it fixed as soon as i can, any help is greatly appreciated, thanks.
* Registered users of the site do not see these ads.
jazzy_JAE is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 03-23-2012, 12:35 AM   #2
jazzy_JAE
Scooby Newbie
 
Member#: 283942
Join Date: May 2011
Chapter/Region: BAIC
Location: livermore
Vehicle:
2008 Impreza WRX STI
Aspen White

Default

Bump, forgot to add that recently I swapped tail lights with by buddy's '04, if that could have caused anything
jazzy_JAE is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 02:17 AM   #3
bbun
Scooby Specialist
 
Member#: 184554
Join Date: Jul 2008
Chapter/Region: SCIC
Location: Orange County
Vehicle:
02 ghettoFABness
bugeye rolling.

Default

turn the bulb 180 degrees.
not sure if the fuse for the running light is tied to the license plate.
bbun is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 02:37 AM   #4
wrxkid157
Scooby Specialist
 
Member#: 201046
Join Date: Jan 2009
Chapter/Region: NWIC
Location: Vancouver, Wa
Vehicle:
2004 WRX
Silver

Default

Im confused your mad because cops cant see your license plates?
wrxkid157 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 05:49 AM   #5
jazzy_JAE
Scooby Newbie
 
Member#: 283942
Join Date: May 2011
Chapter/Region: BAIC
Location: livermore
Vehicle:
2008 Impreza WRX STI
Aspen White

Default

Quote:
Originally Posted by wrxkid157
Im confused your mad because cops cant see your license plates?
Haha, just don't like being bothered, and the police in my area will pull you over for the stupidest things, mainly I just want everything working
jazzy_JAE is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 05:50 AM   #6
jazzy_JAE
Scooby Newbie
 
Member#: 283942
Join Date: May 2011
Chapter/Region: BAIC
Location: livermore
Vehicle:
2008 Impreza WRX STI
Aspen White

Default

Quote:
Originally Posted by bbun
turn the bulb 180 degrees.
not sure if the fuse for the running light is tied to the license plate.
I'll try tomorrow, the one concern with that, is only one bulb was burnt, but the good one didn't work
jazzy_JAE is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 12:55 PM   #7
jazzy_JAE
Scooby Newbie
 
Member#: 283942
Join Date: May 2011
Chapter/Region: BAIC
Location: livermore
Vehicle:
2008 Impreza WRX STI
Aspen White

Default

Turned the bulbs around, still no go
jazzy_JAE is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 02:38 PM   #8
Tesh
Scooby Newbie
 
Member#: 266270
Join Date: Dec 2010
Chapter/Region: HIIC
Location: Honolulu, HI
Vehicle:
'11 GR.STI.SDN
SWP

Default

Quote:
Originally Posted by jazzy_JAE View Post
Turned the bulbs around, still no go
checked your fuses and wiring harnesses? i dont have that year but i'm guessing the tag lights tap off the tail lights - did you end up with any spare wires/harnesses after the swap?

also do you have a voltmeter? test the sockets for the tag lights and report back...
Tesh is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 04:29 PM   #9
ImageX
Scooby Newbie
 
Member#: 275390
Join Date: Feb 2011
Chapter/Region: BAIC
Location: San Lorenzo, CA
Vehicle:
2004 WRX
WRB

Default

There were no spare wires or anything after the swap. Both of our cars just had 1 harness plug that went to each tail light and it was unplugged and plugged back in. My friend jazzy up there called me this morning when he pulled his trunk panel off to look behind the bumper and he said he saw a harness that was taped up and not really able to be moved around. He said it looked factory like that so I'm guessing that was for the high mount tail light for models with a wing? His is wingless so they would just tape it up?

I also hadn't noticed if my tag lights were working with those tail lights on before we swapped.

Any ideas other than testing for voltage?

- ImageX

Last edited by ImageX; 03-24-2012 at 02:37 PM.
ImageX is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2012, 07:26 PM   #10
ImageX
Scooby Newbie
 
Member#: 275390
Join Date: Feb 2011
Chapter/Region: BAIC
Location: San Lorenzo, CA
Vehicle:
2004 WRX
WRB

Default

Found out today that somehow the plug for the tag lights had become pinched under the bumper and coming out below the car. Pulled the bumper off, rerouted it properly back on top of the bumper and plugged it in to the empty harness plug and now the tag lights work. Seems pretty obvious the check for, but we had no reason to believe it wouldn't be plugged in since the car was stock when he bought it and the bumper had never been taken off by us. Thanks for the ideas guys.
ImageX is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2017, 11:43 PM   #11
Fabtoys
Scooby Newbie
 
Member#: 396847
Join Date: Jul 2014
Default

Mines doing it too, but my clock not working . I checked fuses kind of stumped.
Fabtoys is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2017, 11:44 PM   #12
Fabtoys
Scooby Newbie
 
Member#: 396847
Join Date: Jul 2014
Default

I'll check the bumper brackets for pinched wires
Fabtoys is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Parking lights and license plate lights not working Shred Newbies & FAQs 3 01-02-2011 06:57 PM
License Plate Lights Don't Work renob123 'Old School' Subaru Forum 1 11-03-2008 04:54 PM
Replace license plate light not working? ltjman22 Electrical & Lighting 7 03-27-2008 02:48 AM
License plate lights won't work. Marc Sawaya Electrical & Lighting 3 02-24-2006 05:59 PM
License plate lights dont work. Daven Electrical & Lighting 9 06-16-2003 07:20 PM

All times are GMT -4. The time now is 08:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2017 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2017, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.