Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday January 21, 2017
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-03-2005, 12:23 AM   #1
scobaru
Scooby Guru
 
Member#: 31345
Join Date: Dec 2002
Chapter/Region: MWSOC
Location: Wisconsin
Vehicle:
05 LGT, GC8, NA
blue, white, blue

Default 1.8 idleing running rich problem

I have a friend how has a 95 impreza L with a 1.8 motor from a 93 running the 93 ECU. Its an automatic and it wont pass emissions. its running rich and has a brand new cat and 02 sensor. the idle will jump and it will want to idle at around 200rpms.

could it be possible that its a valcum leak? what else should I look into?
* Registered users of the site do not see these ads.
scobaru is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 04-03-2005, 12:54 AM   #2
Homemade WRX
Scooby Guru
 
Member#: 33782
Join Date: Mar 2003
Chapter/Region: MAIC
Location: Moore
Vehicle:
96 3MI Racing LLC
search FIRST, then PM!!!

Default

has he had his obd-I codes pulled?...maybe vacuum leak, also check the MAF sensor...see if it is clean and still good
Homemade WRX is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2005, 04:05 PM   #3
scobaru
Scooby Guru
 
Member#: 31345
Join Date: Dec 2002
Chapter/Region: MWSOC
Location: Wisconsin
Vehicle:
05 LGT, GC8, NA
blue, white, blue

Default

update I could still use some help the car idles fine just rough no codes the MAF sensor is clean. the idle does'nt jump. it runs crazy rich fuel pressure is about 28psi which is what I checked to be correct the fuel pressure regulator is getting valcum that was checked.
scobaru is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2005, 05:53 PM   #4
Storm
Scooby Guru
 
Member#: 5218
Join Date: Mar 2001
Chapter/Region: MWSOC
Location: SAUL'S Motorsports
Vehicle:
96L Most Over-
Developed Beater

Default

Is the MAF from the same year as the ECU? It may be getting the wrong signal.

Jay Storm
Storm is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1.8 idle problem nikesb1111 Normally Aspirated Powertrain 12 06-20-2009 10:31 PM
Erratic idle, running rich RsnSun Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo) 2 02-09-2009 05:03 PM
Car won't idle, running rich any suggestions fstwrx Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 4 08-27-2007 05:40 PM
Running Rich problem under load. boostedscooby2002 Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 8 08-30-2006 10:20 AM
1.8->2.2 rich @ idle question drewdogg Subaru Conversions 1 01-20-2006 01:48 PM

All times are GMT -4. The time now is 03:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2017 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2017, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.